Στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής οι νησιώτες του Β. Αιγαίου – Αναβολή απόφασης από το ΣΤΕ

09:07 5/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώστε να μην μετατραπούν τα νησιά του Β. Αιγαίου σε φυλακές, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, πραγματοποιούν στη μία το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην πλατεία Κλαυθμώνος, πολίτες από τα νησιά του βορείου Αιγαίου με επικεφαλής τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου που έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Μαζί τους και οι νησιώτες της Αττικής, οι τελευταίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δήμων των νησιών απ’ όπου κατάγονται,

αλλά και ομοσπονδιών τους στην Αττική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση αιτήματα της συγκέντρωσης είναι:

– Η άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση από όλες τις δομές φιλοξενίας.

– Η μη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, συμπεριλαμβανομένης και της χρησιμοποίησης πλωτών μέσων.

– Η μη αποδοχή λήψης αποφάσεων χωρίς τους κατοίκους των νησιών, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου.

Στο μεταξύ αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο, έπειτα από αίτημα του ελληνικού Δημοσίου, η προγραμματισμένη, για σήμερα Τρίτη, εκδίκαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου και Κω κατά της απόφασης της διευθύντρια Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να μην μετακινούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φτάνουν στα νησιά στην ενδοχώρα, αλλά να παραμένουν εκεί μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση ασύλου τους.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης για τον προσεχή Φεβρουάριο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα