Στο «Βενιζέλειο» νοσηλεύονται τέσσερις τραυματίες από έκρηξη βαρελότου στη Σαντορίνη - Δικογραφία σχηματίστηκε για τους συλληφθέντες

14:05 20/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου νοσηλεύονται τέσσερα άτομα που τραυματίσθηκαν το βράδυ της Ανάστασης από βαρελότο στη Σαντορίνη.Ένας από αυτούς φέρει τραύματα στο μάτι, ο άλλος στα πόδια και οι υπόλοιποι φέρουν τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους.
Τα τέσσερα άτομα - τρεις τουρίστες από τις ΗΠΑ και ένας Έλληνας - μεταφέρθηκαν το βράδυ του Σαββάτου με ιδιωτικό αεροσκάφος από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο
και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Από την ίδια έκρηξη του βαρελότου σε εκκλησία της Οίας, τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα, αλλά δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο καθώς είχαν ελαφρότερα τραύματα.

Τρεις νέες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της υπόθεσης. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας 28χρονος, ένας 24χρονος κι ένας 16χρονος. Οι αρχές συνέλαβαν, χθες το πρωί, τον 28χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για τη συμμετοχή του στο περιστατικό. Παράλληλα, αναζητούνταν ο 24χρονος και ο 16χρονος, επίσης για εμπλοκή στην υπόθεση, οι οποίοι, αφού παρουσιάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα Θήρας συνελήφθησαν. Συνολικά έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτόφωρου, πέντε άτομα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιπλέον, κατά τη συνεχιζόμενη διερεύνηση πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις κατοικίες των συλληφθέντω.ν

Οι κατηγορούμενοι φέρονται κατά τη διάρκεια της Ανάστασης στην Οία, να έριξαν το αυτοσχέδιο βαρελότο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των επτά ατόμων.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο νοσηλεύεται μία Αμερικανίδα η οποία τραυματίστηκε μαζί με άλλα τρία άτομα στη Σαντορίνη από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου. Η Αμερικανίδα, που είναι πιο σοβαρά τραυματισμένη από τους υπόλοιπους, χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Οι άλλοι τρεις νοσηλεύονται με εγκαύματα κυρίως στα πόδια.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με ιδιωτική πτήση από την Σαντορίνη. Συνολικά τραυματίστηκαν επτά άτομα, αλλά μόνο τα τέσσερα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα