Στο πλευρό άνεργης μητέρας το ΕΚΛ

12:03 29/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πλήρη στήριξή του σε μια άνεργη μητέρα, η οποία έχασε το επίδομα ανεργίας του Μαΐου γιατί δεν δήλωσε έγκαιρα την παρουσία της στον ΟΑΕΔ, εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η γυναίκα είναι μονογονέας και έχει
την επιμέλεια δύο ανήλικων παιδιών.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Τον καιρό της πανδημίας η φυσική παρουσία αντικαταστήθηκε με την ηλεκτρονική,

και ο δικαιούχος πρέπει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να δηλώσει την παρουσία του. Φυσικά για την κυβέρνηση και του Δημόσιους Οργανισμούς του αστικού κράτους, είναι ψιλά γράμματα το αν η συναδέλφισσα μα έχει Internet στο σπίτι ή υπολογιστή . Και σε αυτή την περίπτωση η «ατομική ευθύνη» πέφτει πάνω στην εργαζόμενη, αφού το επίδομα του Μαΐου θα δοθεί μετά από αρκετό καιρό (περίπου τον Οκτώβριο). Και αυτό γιατί η απόφαση από την υπηρεσία ότι δεν μπορεί να πάρει το επίδομα λόγω μη εμπρόθεσμης δήλωσης παρουσίας θα εκδοθεί μετά από 60 μέρες ενώ συνολικά οι διαδικασίες θα φθάσουν μέχρι το Φθινόπωρο !!! Κι αυτά ενώ πριν την πανδημία σε ανάλογες περιπτώσεις μπορούσε με μια απλή πιστοποίηση από τον προϊστάμενο του οργανισμού μπορούσε να πάρει το επίδομα έστω και με μια μικρή χρονική καθυστέρηση.
Είναι απλώς κοροϊδία και εμπαιγμός αυτή η κατάσταση. Για άλλη μία φορά το κράτος και οι μηχανισμοί του δείχνουν με τον χειρότερο τρόπο το ποιους εξυπηρετούν. Απαιτούμε άμεσα να δοθεί το επίδομα του Μαΐου στην άνεργη συναδέλφισσα μας χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση και να λυθεί το πρόβλημα για κάθε αντίστοιχη περίπτωση»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα