Στο Πεντάγωνο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ

20:30 14/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά τις σκληρές ανακοινώσεις από την Ουάσιγκτον για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, στο υπουργείο Άμυνας μετέβη την Τετάρτη ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για πολιτικά και στρατιωτικά θέματα, Κλάρκ Κούπερ, ο οποίος έφτασε στο Πεντάγωνο μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρυ Πάιατ.

Ο Κλαρκ Κούπερ είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Ο

Αμερικανός αξιωματούχος θα επισκεφθεί και την βάση της Σούδας, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κύπρο. Στο πρόγραμμα του κ. Κούπερ δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία, μετά τη Λευκωσία. Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του θα είναι η Βουλγαρία και η Πολωνία.

«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε για να χτίσουμε πάνω στην τεράστια πρόοδο από την ιστορική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα για την προώθηση μιας στρατιωτικής σχέσης που είναι από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη» έγραψε νωρίτερα στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ καλωσορίζοντας τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ.

Welcome to Greece @AsstSecPM Cooper! We look forward to working with you to build on the tremendous progress from @SecPompeo’s historic visit to Greece to advance a military relationship that is among the strongest in Europe. pic.twitter.com/FZMErOtpBf

— Geoffrey Pyatt (@USAmbPyatt) October 14, 2020


Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα