Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής η έκρηξη στο Παγκράτι

21:21 11/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την έκρηξη σε εταιρία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι τα Κυριακή το βράδυ. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο, η ενέργεια αυτή να συνδέεται με την οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς , αλλά και με τα τέσσερα σακίδια με εκρηκτικά, που άγνωστοι είχαν τοποθετήσει πρόσφατα σε διάφορους στόχους στην Αθήνα.

Το τυφλό χτύπημα-που προβληματίζει τις αρχές-

στην οδό Αστυδάμαντος 71 ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις δέκα και μισή το βράδυ.

Οι άγνωστοι άφησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την εταιρία ταχυμεταφορών, μέσα σε μια πλαστική σακούλα και εξαφανίστηκαν.

Η έκρηξη ήταν ισχυρή και το ωστικό κύμα εκτονώθηκε προς τις παρακείμενες πολυκατοικίες και καταστήματα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.

Η οδός Αστυδάμαντος αποκλείστηκε από την αστυνομία με άνδρες της αντιτρομοκρατικής, των εγκληματολογικών εργαστηρίων να κάνουν έρευνες για πολλές ώρες.

Μια υπάλληλος της εταιρίας είχε τραυματιστεί το 2010, μόλις κράτησε τον παγιδευμένο φάκελο στα χέρια της.

Λίγη ώρα μετά την έκρηξη του 2010 σε κοντινή απόσταση είχαν συλληφθεί δυο μέλη της συνομωσίας πυρήνων της φωτιάς οι Παναγιώτης Αργυρού και ο Γεράσιμος Τσάκαλος, ενώ στην κατοχή τους είχαν βρεθεί ένας παγιδευμένος φάκελος-βόμβα και όπλα.

Ακολούθησαν εκρήξεις σε πρεσβείες και οργανισμούς την ίδια αλλά και τις επόμενες μέρες, ενώ λίγα μέτρα από την οδό Αστυδάμαντος είχαν συλληφθεί.

Σχετικές ειδήσεις:

Έκρηξη σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκράτι,pagkrati