Στο Ηράκλειο η Σουηδή Πρέσβειρα

12:28 13/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέμα του τουρισμού κυριάρχησε στις συναντήσεις που είχε χθες στο Ηράκλειο η Πρέσβειρα της Σουηδίας, Σαρλότ Σέιμελιν με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Κατά την συνάντηση στην Περιφέρεια με τον κ. Αρναουτάκη έγινε εκτενής αναφορά στις δυνατότητες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου

στο νησί με την παρουσία και Σουηδών τουριστών. «Διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες και περίπου 200.000 τουρίστες έρχονται μόνο στην Κρήτη από τους 800.000 σε όλη τη χώρα. Νομίζω πως υπάρχει δυνατότητα να αυξηθεί η ροή των τουριστών προς την Κρήτη και αν διαφοροποιηθεί λόγο το προσφερόμενο προϊόν και υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης του νησιού όλο το έτος τότε θα έρθουν και περισσότεροι Σουηδοί τουρίστες», δήλωσε η Πρέσβειρα της Σουηδίας.
Ο κ. Αρναουτάκης παρουσίασε τις δράσεις που αναπτύσσει η Κρήτη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, αναδεικνύοντας την ενδοχώρα που χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και πολιτιστικό πλούτο. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης για να προωθηθεί ο δωδεκάμηνος τουρισμός στο νησί.
Σε δηλώσεις της, η κ. Σέιμελιν εξέφρασε το ενδιαφέρον να διερευνήσει τους τομείς συνεργασίας που μπορούν ν’ αναπτυχθούν στο μέλλον με την Κρήτη και δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένη από το νησί. Υπογράμμισε πως γνωρίζει ότι «έχει ανταπεξέλθει σχετικά καλά σε ότι αφορά την οικονομική κρίση, διαθέτει πολύ καλά εκπαιδευτικά ιδρύματα και μια πολύ δυναμική οικονομία και ο σκοπό της επίσκεψης μου είναι να δούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε πιο στενά με την Κρήτη».
Την επιθυμία τους για συνεργασία στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού εξέφρασαν από κοινού η Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη διάρκεια συνάντησης στη Λότζια. Την Σουηδή διπλωμάτη συνόδευσε στην εθιμοτυπική της επίσκεψη στο Δημαρχείο ο Πρόξενος της Σουηδίας στην Ανατολική Κρήτη Ανδρέας Μεταξάς.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα