Στο φως νέο δράμα οικογένειας μαθητή που διαβιοί στην ένδεια, χωρίς ρεύμα

09:03 24/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς ρεύμα είναι για τέσσερις μήνες οικογένεια μαθητή Λυκείου στο κέντρο του Βόλου καθώς δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί η Β’θμια Εκπαίδευση, το σχολείο και φορείς για να δώσουν λύση και αναμένεται μέχρι αύριο το ρεύμα να έχει αποκατασταθεί.

Η οικογένεια έχει άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά, το ένα από τα οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και χρειάζεται υποστήριξη με οξυγόνο. Η οικογένεια σιτίζεται από την Εκκλησία. Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα ήτνα πολύ δύσκολη και μία εκπαιδευτικός που ήλθε σε

επαφή με τον μαθητή πληροφορήθηκε όλες τις λεπτομέρειες για την τραγική κατάσταση που διαβιεί η οικογένεια.

Ο ίδιος πάντως είναι μετρημένος κι αγαπητός ενώ εργάζεται τα Σαββατοκύριακα που δεν έχει μαθήματα για το χαρτζιλίκι του.

Κινητοποίηση όλων

Άμεσα η διευθύντρια του σχολείου ανέλαβε πρωτοβουλία, ενημέρωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν ο Σύλλογος Συμπαράστασης Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», η Μητρόπολη Δημητριάδος, η ΔΕΗ, αλλά και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, ενώ χθες γνωστοποιήθηκε η περίπτωση και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων, μιας που ο σύλλογος γονέων του σχολείου, προσπαθεί και συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή στην οικογένεια.
Ήδη ο «Εσταυρωμένος» εξασφάλισε για τον μαθητή είδη ένδυσης, ενώ άμεση και θετική ήταν η αντίδραση της ΔΕΗ, που διαπίστωσε ότι η οικογένεια μπορεί να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά δεν το γνώριζε για να κινήσει τις διαδικασίες.
Επίσης, πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, που ενημερώθηκαν για την οικογένεια, ενώ ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας, ανέλαβε χωρίς χρήματα να κάνει τη διαδικασία για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και η ΔΕΗ αναμένει την αίτηση για να ηλεκτροδοτήσει ξανά το σπίτι.
Για τη σίτιση της οικογένειας, φροντίζει ήδη η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, που θα εξασφαλίσει ένδυση για τα τρία παιδιά, ενώ με χρήματα των καθηγητών, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου φρόντισε ώστε ο μαθητής να έχει ένα χαρτζιλίκι.

Ρυθμίσεις προστασίας των μαθητών

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε ότι η διευθύντρια του σχολείου, οι καθηγητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Μητρόπολη και άλλοι φορείς, έδρασαν άμεσα και αντιμετώπισαν το πρόβλημα.
«Όμως μια ευνομούμενη Πολιτεία, δεν πρέπει να βασίζεται στη θετικώς εννοούμενη υπέρβαση των καθηγητών, ούτε στη φιλανθρωπία της Εκκλησίας και των πολιτών, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν ρυθμίσεις που θα προστατεύουν τους ανήλικους νέους και μαθητές, οι οποίοι δεν ευθύνονται γι’ αυτές τις καταστάσεις», δήλωσε ο προϊστάμενος εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας απασχόλησαν άλλες τρεις περιπτώσεις μαθητών, που βρισκόταν σε σοβαρή διαβιωτική δυσχέρεια.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα