Σε διεθνές Φεστιβάλ το Μουσικό Σχολείο Χανίων

17:25 18/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πολυετή προσπάθεια του Μουσικού Σχολείου Χανίων και την συνεχή στήριξη του Δήμου σε όλες της προσπάθειες εξωστρέφειάς του τόνισε ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή των μαθητών του στο διεθνή διαγωνισμό χορωδιών που διοργανώνεται από 19 – 23 Απριλίου στην Assisi της Ιταλίας.

«Πρόκειται για το Φεστιβάλ «Voices for Peace» που τελεί υπό την αιγίδα της Interkulture και φυσικά στόχος μας εκτός από την διάκριση που είναι σημαντική για

την πόλη μας είναι να ανοίξουμε μια δίοδο για να πραγματοποιούνται στην πόλη μας τέτοια διεθνούς φήμης μεγάλα φεστιβάλ. Εγώ προσωπικά θα συνοδεύσω τα παιδιά σε αυτή τους την προσπάθεια στην Assisi αφενός μεν για να ενδυναμωθεί η παρουσία του σχολείου και να δηλωθεί έμπρακτα η στήριξη της Δημοτικής Αρχής σε αυτό το εγχείρημα και αφετέρου δε για να γίνουν κάποιες σημαντικές επαφές με τοπικούς φορείς της περιοχής στα πλαίσια της ενδυνάμωσης των πολιτιστικών επαφών των δύο χωρών» ο Δήμαρχος σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Από όλη την Ελλάδα επιλέχθηκε η χορωδία του σχολείου μας να διαγωνιστεί σε αυτό το διεθνές φεστιβάλ και συγκεκριμένα στην κατηγορία “Μεικτή Νεανική χορωδία” με υπεύθυνη την κ. Γεωργία Νικολουδάκη θα παρουσιαστούν έργα αναγεννησιακής μουσικής, το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «της αγάπης αίματα» και το έργο «Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο» του Γιάννη Μετζελόπουλου συνθέτη και καθηγητή του Μουσικού Σχολείου του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα παραχωρήθηκαν δωρεάν από το Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος όπου και το ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Στην κατηγορία “Folklore” με υπεύθυνο τον κ. Παντελή Λύκο θα παρουσιαστούν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα και στην τελετή έναρξης θα συμμετέχει η χορωδία μας σε ένα κοινό έργο – λειτουργία του τιμώμενου συνθέτη Cloudio Monteverdi για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του » σημειώνει η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Παππουτσάκη, στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Γεώργιος Παπαδάκης, ευχαρίστησε για τη στήριξη, που λαμβάνουν από το Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, το Υπεραστικό Κτελ Χανίων και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν για να μπορέσει το σχολείο να παρευρεθεί στο διαγωνισμό. Στην συνέχεια η κ. Γεωργία Νικολουδάκη υπεύθυνη της Ευρωπαϊκής χορωδίας συμπλήρωσε: «Η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα άνοιξε τον δρόμο για την φετινή συμμετοχή στον διαγωνισμό της Ιταλίας. Ο ενθουσιασμός μετατράπηκε σε σκληρή δουλεία και είμαστε σε θέση σήμερα να δηλώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε να καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα