Στο Φανάρι σήμερα οι κληρικοί της Κρήτης

11:09 20/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο ¨Φανάρι» μεταβαίνει σήμερα το προεδρείο της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για τις συνταγματικές αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση σε σχέση με την Εκκλησία και για το ισχύον μισθολογικό καθεστώς των κληρικών. Θα ακολουθήσει νέα επίσκεψη στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν πριν από λίγες εβδομάδες

Στήριξη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Την

στήριξή του στον αγώνα του εφημεριακού κλήρου, εξέφρασε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης, τα οποία τον επισκέφθηκαν χθες, μαζί με τον νομικό σύμβουλο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Δημήτρη Μηλαθιανάκη.
Το Προεδρείο της Ένωσης ενημερώνοντας τον Περιφερειάρχη, εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση “για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης περί αλλαγής του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά την θρησκευτική ουδετερότητα του Κράτους, τον παραγκωνισμό του οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας γενικότερα, και της αλλαγής του άρθρου 21 που αφορά τον θεσμό της οικογένειας αλλά και την επιχειρούμενη βίαιη-δυσμενή αλλαγή μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος με αναίτιες καταστρατηγήσεις κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των κληρικών.”
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την στήριξη του στον αγώνα τους-στα αιτήματα τους, όπως επίσης και στην Εκκλησία της Κρήτης που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Στην συνάντηση-συζήτηση με τον κ Αρναουτάκη ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης συνδέσμων κληρικών Κρήτης πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης και τα μέλη πατήρ Ιωάννης Μπολάκης, πατήρ Ανδρέας Καλιοντζάκης, πατήρ Γεώργιος Μηλάκης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φανάρι, Κρήτης,fanari, kritis