Στο επίπεδο 2 η Λέσβος – Γαλής: Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και προσοχή από τους πολίτες

15:02 26/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο επίπεδο 2 επιτήρησης από σήμερα κατέβηκε η Λέσβος στον χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την Covid-19. Στη  Λέσβο μετά την έξαρση του δεκαπενταύγουστου, ομαλοποιήθηκε η κατάσταση  όμως για να παραμείνουν αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά «ο κόσμος δεν πρέπει να επαναπαυθεί και να τηρεί τα μέτρα προστασία και κυρίως τη χρήση της μάσκας» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο γιατρός μέλος του ιατρικού συλλόγου Λέσβου Νάσος Γαλής.

Τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

ενώ πρέπει «προετοιμαστούμε για το χειμώνα και στα σχολεία καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες τα παιδιά θα πρέπει να μένουν στο σπίτι ακόμα και με απλές ιώσεις» σημείωσε ο κύριος Γαλής.

Όσον αφορά την υγειονομική θωράκιση του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ, (που όσο καλύτερη είναι η οργάνωσή του, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανακούφιση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νησιού άρα και η εξυπηρέτηση του ντόπιου πληθυσμού) ο κύριος Γαλής σημείωσε ότι βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Λειτουργούν πλέον και εργαστήρια για αιματολογικές εξετάσεις ενώ αναμένεται να λειτουργήσει και ακτινολογικό.

Όπως είπε ο κύριος Γαλής έχει προταθεί στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να προχωρήσει και η οργάνωση χώρων νοσηλείας στο ΚΥΤ,  με την αξιοποίηση της δομής υγείας που είχαν χαρίσει οι Ολλανδοί πριν καεί το ΚΥΤ Μόριας, και να τοποθετηθεί στο ΚΥΤ στο Μαυροβούνι. Να θυμίσουμε ότι μέρος του εξοπλισμού του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά και στο ΚΥΤ, ενώ παραμένει μέρος του εξοπλισμού καθώς και τα κρεβάτια νοσηλείας.

 

The post Στο επίπεδο 2 η Λέσβος – Γαλής: Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και προσοχή από τους πολίτες   appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα