Στο ΕΚΗ η Κατ. Νοτοπούλου για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

19:45 22/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και συνάντηση με τα σωματεία Τουρισμού και Επισιτισμού, ξεκίνησε σήμερα το πρωί τη διήμερη περιοδεία της στο Ηράκλειο, η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κ. Νοτοπούλου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΚΗ, Στέλιο Βοργιά, και τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, για τις επιπτώσεις από τα μέτρα προστασίας από το νέο κορονοϊό, για

τους εργαζόμενους οι περισσότεροι των οποίων δεν έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους, ενώ από την πλευρά της, παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό και του εργαζόμενους.

«Τα πλέον εφιαλτικά σενάρια μοιάζουν να έχουν γίνει ζοφερή πραγματικότητα για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος συμπαρασύρει σε ύφεση ολόκληρη την ελληνική οικονομία», ανέφερε στις δηλώσεις της η κα. Νοτοπούλου και συμπλήρωσε: «Μαζί με την κρίση του κορονοϊού, οι επιλογές της κυβέρνησης να απορρυθμίσει την αγορά, να εφαρμόσει ελαστικές σχέσεις εργασίας, να μειώσει μισθούς, να ωθήσει τους επιχειρηματίες σε απολύσεις, να βάλει τους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασίας σε αναστολή, να τους ζητά να ζήσουν με επιδόματα πείνας και φτώχειας, και στην ουσία να κλείνει τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα, δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο στην καταστροφή».

Από την πλευρά του ο κ. Βοργιάς σημείωσε: «Πρέπει να παρθούν μέτρα ουσίας, έτσι ώστε να στηριχθούν και οι εργαζόμενοι και η επιχειρηματικότητα. Στην Ελλάδα δεν επιδοτείται η απασχόληση αλλά η ανεργία. Έχει δημιουργηθεί κομφούζιο ακόμα και με τις επαναπροσλήψεις και περιμένουμε άμεσα διευκρινιστικές εγκυκλίους.  Περνάνε επίσης αντεργατικά μέτρα με τα οποία εμείς δεν συμφωνούμε, όπως η εκ περιτροπής εργασία».

Αύριο το πρωί η κα Νοτοπούλου θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, και το μεσημέρι θα έχει σειρά επαφών με επιχειρηματίες του Τουρισμού της Κρήτης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα