Στο εδώλιο του κατηγορουμένου από τη Χ.Α. ο Δήμαρχος της Πάτρας

13:22 13/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η δίκη του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στα Δικαστήρια της πόλης. Κατά του Δημάρχου είχε καταθέσει μήνυση ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης.

Μεγάλος ο αριθμός μεμονωμένων πολιτών και φορέων έξω από την οδό Γούναρη που βρίσκονται τα δικαστήρια της Πάτρας . Ο δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται από τη Χρυσή Αυγή

γιατί εμπόδισε τη δράση της τοπικής οργάνωσης κατά την προεκλογική περίοδο. «Περιμένω σήμερα από το δικαστήριο να κάνει το καθήκον του», δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης «…περιμένω να σταθεί δίπλα στον πατραϊκό λαό , τον ελληνικό λαό και τις πανανθρώπινες αξίες. Να σταματήσει την πορεία αυτών που δηλητηριάζουν και διχάζουν».


Δύο φορές έχει διακοπεί– έως τώρα- η δίκη ενώ εκατοντάδες κόσμου σε ένδειξη συμπαράστασης παραμένουν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο όπου από το πρωί παραμένουν κλειστοί οι γύρω δρόμοι.

Παρούσα στη συγκέντρωση είναι αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ, που αποτελείται από τον Βουλευτή Αχαΐας και μέλος της Κ.Ε., Νίκο Καραθανασόπουλο, Νίκο Σοφιανό, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος και την Τασία Τσατσούλη, μέλος της Κ.Ε.

Παρόντες και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Χρήστος Πατούχας, Ανδρέας Φίλιας, Νίκος Τζανάκος, Βίβιαν Σαμούρη και Θόδωρος Ντρίνιας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ουρανία Μπίρμπα, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ και Θόδωρος Ξυλιάς, από την δημοτική παράταξη «Νέα Πόλη».

Μάρτυρες υπεράσπισης του Δημάρχου Πατρέων, θα καταθέσουν οι Δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Νίκος Παπάκος.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα