Στο δρόμο για 4η νύχτα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες – Από το απόγευμα σε σκηνές 3.000 ευάλωτοι

12:02 12/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο δρόμο κοιμήθηκαν για τέταρτη νύχτα περισσότεροι από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, πάνω στον κεντρικό δρόμο βόρεια της Μυτιλήνης στην περιοχή του Καρά Τεπέ. Βρέφη λίγων ημερών, χιλιάδες μικρά παιδιά, γυναίκες, ανάπηροι χωρίς πρόσβαση στα στοιχειώδη.

Ήδη από χθες το μεσημέρι στήθηκαν οι πρώτες σκηνές στην περιοχή του Καρά Τεπέ, πίσω από το πεδίο βολής, για προσωρινή στέγαση, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος της μέρας να μεταφερθούν, πρώτα ευάλωτες ομάδες και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Στο

συγκεκριμένο σημείο υπολογίζεται ότι θα μπορούν να φιλοξενηθούν περί τους 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου βρίσκεται σε αναζήτηση χώρων για να στεγαστούν προσωρινά, καθώς υπάρχει άρνηση από πλευράς της αυτοδιοίκησης για την υπόδειξη χώρων για την προσωρινή στέγασή τους.

 

 

 

Διαμαρτυρία Δήμων

Χθες, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι, Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, έκλεισαν τις υπηρεσίες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα στο νησί.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, λόγω των αυξημένων αναγκών παρατάθηκε η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, σήμερα Σάββατο και αύριο και την Κυριακή από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 8.30 στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην οδό Δαβάκη και Βαλαωρίτου στη Χρυσομαλλούσα. Η Ένωση καλεί άτομα και φορείς να συνδράμουν με πάνες, μωρομάντηλα, ρούχα, εμφιαλωμένα νερά, μάσκες, αντισηπτικά και τρόφιμα.

The post Στο δρόμο για 4η νύχτα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες – Από το απόγευμα σε σκηνές 3.000 ευάλωτοι appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα