Στο χώρο του βυζαντινού πύργου στη Ν.Φώκαια το γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής

16:46 2/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δικό της χώρο για την τουριστική προβολή και ανάδειξη της περιοχής απέκτησε ο δήμος Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, σε ένα κτίριο ιστορικής σημασίας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου, Μαρία Παπαδημητρίου.

Πρόκειται για ένα πέτρινο κτίριο, ιστορικής σημασίας, στο χώρο του Βυζαντινού Πύργου Νέας Φώκαιας, που όπως εξηγεί η κ.Παπαδημητρίου, ήταν «ένα παλιό σχολείο με πολύ μεγάλη ιστορική σημασία για την περιοχή, για το οποίο είχαν γίνει και πριν από 20 χρόνια προσπάθειες να

αναπαλαιωθεί». «Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να δημιουργήσουμε εκεί το χώρο πληροφόρησης και τουριστικής προβολής της Κασσάνδρας, τον οποίο εξοπλίσαμε με οθόνες αφής, τηλεόραση, ειδικά έντυπα και δείγματα με τοπικά προϊόντα αλλά και με έργα τέχνης τοπικών καλλιτεχνών» σημείωσε η πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής προβολής του δήμου Κασάνδρας. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο βυζαντινός πύργος στη Νέα Φώκαια, μαζί με εκείνον της Ουρανούπολης, είναι οι δύο μοναδικοί άρτια διασωζόμενοι πύργοι της Χαλκιδικής.

«Ο χώρος αυτός θα λειτουργεί επίσης για τις συναντήσεις της επιτροπής, για την υποδοχή καλεσμένων και την πραγματοποίηση διαφόρων δράσεων», συμπλήρωσε η κ.Παπαδημητρίου.

Την ίδια ώρα το παγωτό Κασσάνδρας, που κυκλοφόρησε πέρσι για πρώτη φορά έχοντας ως βάση το ελαιόλαδο, συνεχίζει την πορεία του ως «πρεσβευτής» γεύσεων και τοπικών προϊόντων. «Φέτος εμπλουτίσαμε τις γεύσεις με μέλι, φιστίκι, κρασί και το παγωτό Κασσάνδρας βρίσκεται σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής, της Σαντορίνης και άλλων περιοχών», σημείωσε η κ.Παπαδημητρίου και πρόσθεσε ότι σύντομα θα είναι έτοιμη και η σχετική ιστοσελίδα για παραγγελίες on line.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα