Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου η Α. Βαγενά

19:09 16/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου βρέθηκε η Άννα Βαγενά το περασμένο Σάββατο για να παρακολουθήσει την παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, μία συμπαραγωγή του Εθνικών Θεάτρων Ελλάδας και Σερβίας.

Η Άννα Βαγενά συνόδευσε στην παράσταση τον Σέρβο σκηνοθέτη Νεμπόισα Μπράντιτς, πρώην Υπουργό Πολιτισμού της Σερβίας, πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Σερβίας και νυν Διευθυντή Προγράμματος της Κρατικής

Σερβικής Τηλεόρασης, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν («Γυάλινος Κόσμος» του Τ. Ουίλιαμς, θέατρο «Μεταξουργείο», 2005–2006), αλλά θα συνεργαστεί και πάλι το ερχόμενο φθινόπωρο, στην παράσταση «Δύο Γυναίκες Χορεύουν» του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ, που θα ανέβει στο θέατρο «Μεταξουργείο» με την Άννα Βαγενά και τη Γιασεμί Κηλαηδόνη στους δύο γυναικείους ρόλους.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Άννα Βαγενά και ο Νεμπόισα Μπράντιτς σχεδιάζουν, επίσης, από κοινού, μία μεγάλη τηλεοπτική συμπαραγωγή ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Σερβία και πιθανόν και άλλες χώρες των Βαλκανίων, με ιστορικό θέμα, που έχει σχέση και με τη Θεσσαλία.
Μετά την παράσταση, η Άννα Βαγενά συνεχάρη τους συντελεστές και προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Πιστεύω πάρα πολύ στην πολιτιστική συνεργασία και στις φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων. Ο πολιτισμός και η φιλία είναι ο μόνος τρόπος για να συνυπάρξουμε ειρηνικά».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα