Σε αμόκ ο Ερντογάν κατά Ελλάδας και Γαλλίας: «‘Απληστοι και ανίκανοι» ηγέτες (video)

21:33 30/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο Αύγουστος έχει πάρει τη θέση του στην ιστορία μας ως μήνας νικών. Ελπίζω να επιτύχουμε μεγάλες νίκες. Το βέλος έχει φύγει ήδη από το τόξο και σίγουρα θα βρει τον στόχο του», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, κορυφώνοντας την ρητορική κλιμάκωσης. Κάλεσε δε τους «άπληστους και ανίκανους ηγέτες της Ελλάδας και της Γαλλίας να ρωτήσουν τους λαούς τους αν είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα». Την ίδια ώρα, αλεπάλληλες παράνομες Navtex

διάρκειας περίπου 90 ημερών στην ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή κρίση αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, η οποία, από τον σχεδιασμό της, επιδιώκει τη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων νομικής φύσης», επισημαίνει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Τα θέματα δεν είναι ελληνοτουρκικά ούτε τουρκοκυπριακά, είναι ευρωτουρκικά», σχολίασε ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

«Η στάση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι μία στάση συμμάχων αυτή; (…) Όχι. Άρα λοιπόν δεν είναι σύμμαχοι μας», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κασιώτης.

«Πυρ και βύθιση των όποιων εισβολέων», ανακοίνωσε η Ελληνική Λύση.

«Τα Εμιράτα και οι άλλοι»

Από το πρωί της Δευτέρας ξεκινούν πλέον οι επιχειρησιακές πτήσεις των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με τα τους ιπταμένους και τα F-16 Block 60 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Ελλάδας, Γαλλίας ‘Απληστοι,erntogan, elladas, gallias ‘aplistoi