Στο Eurogroup το απόγευμα το Brexit αλλά και η Ελλάδα

12:03 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια πρώτη γεύση για το πώς θα αντιμετωπίσουν οι ευρωπαίοι δανειστές τη χώρα μας, στην μετά Brexit εποχή και εν μέσω της Ιταλικής τρικυμίας, αναμένεται να πάρει στο περιθώριο του σημερινού Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η ανταλλαγή αρκετών επιστολών μεταξύ Αθήνας και Κομισιόν για την καθυστέρηση εφαρμογής μεταρρυθμίσεων και των προαπαιτουμένων δίνουν ήδη τον .τόνο, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης των συμφωνηθέντων.
Έτσι και αλλιώς, ο δρόμος προς

τη δόση του Σεπτεμβρίου, είναι στρωμένος με δεκάδες προαπαιτούμενα που θα πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα πριν ξεκινήσει η δεύτερη αξιολόγηση με αιχμή: τα εργασιακά, τις ομαδικές απολύσεις, την απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών.
Η Πορτογαλία έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες περιστολής των δαπανών και δεν αξίζει να της επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα δημόσια οικονομικά της, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
«Η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή έχει το δικαίωμα» να ξεκινήσει μια πειθαρχική διαδικασία. Αλλά «δεν αξίζει να επιβληθεί στην Πορτογαλία υπερβολική πειθαρχία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σαπέν.
Η Κομισιόν ξεκίνησε την επίσημη πειθαρχική διαδικασία κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας την Πέμπτη για τα υπερβολικά ελλείμματά τους το 2014 και το 2015. Η διαδικασία αυτή ίσως οδηγήσει στην επιβολή προστίμων στις δύο χώρες πριν από τα τέλη Ιουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα