«Στο 20% η φορολογία των επιχειρήσεων εντός 2 ετών»

09:54 8/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποκλιμάκωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να οικοδομήσει κομματικό κράτος και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσλαμβάνει χιλιάδες συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια επιχειρεί να τους μονιμοποιήσει.

Ο

κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει περιθώριο για μικρότερο και καλύτερο δημόσιο χωρίς απολύσεις. Για τη μονιμότητα στο δημόσιο, είπε ότι ο νεοπροσλαμβανόμενος στο δημόσιο τομέα είναι δόκιμος για δύο χρόνια, τώρα όμως δίχως αξιολόγηση όλοι μονιμοποιούνται. Η χώρα χρειάζεται ένα ανταγωνιστικό δημόσιο και μία παραγωγική ιδιωτική οικονομία.

Ο κ.Μητσοτάκης έστρεψε για ακόμη μια φορά τα βέλη του κατά του Α.Τσίπρα λέγοντας, «Αν υπάρχουν ακόμη πολίτες που πιστεύουν στο παραμύθι του εύκολου λαϊκισμού τότε ας μην ψηφίσει ΝΔ, πιστεύω ότι η σιωπηλή πλειοψηφία αυτό θέλει». «Ο κ. Τσίπρας ήλθε στην εξουσία υποσχόμενος το νέο, αλλά εκπροσωπεί το πιο παλιό από το παλιό» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να υποστηρίξει ότι «διακατέχεται από μεγάλο βαθμό ασχετοσύνης».

Αναφερόμενος στην ανανέωση του κόμματος είπε ότι ο ίδιος εξελέγη με σύνθημα «ΝΔ από την αρχή» και στόχος είναι να μπουν στη ΝΔ νέοι άνθρωποι και νέες ιδέες. Αναφέρθηκε στο μητρώο στελεχών λέγοντας ότι κάποιοι από αυτούς που επελέγησαν θα είναι στα ψηφοδέλτια, ενώ άλλοι θα στελεχώσουν τον κομματικό μηχανισμό. Θα πρέπει να οικοδομήσουμε κόμματα που να ξεφύγουν από την πελατειακή αντίληψη, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ήταν καλή μέρα για την Ευρώπη χθες» ανέφερε για τις γαλλικές εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα