Στ.Κούλογλου: «Ρευστό το πολιτικό σκηνικό» (audio)

15:09 13/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό και αυτό σχετίζεται και με τη γενικότερη πολιτική, οικονομική, κοινωνική κρίση» δήλωσε την Παρασκευή (13/1/2017) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη κληθείς να σχολιάσει τις «μετακινήσεις» των βουλευτών Ιλχάν Αχμέτ και Λεωνίδα Γρηγοράκου, αλλά και τη συμφωνία

συμπόρευσης Γεννηματά- Παπανδρέου. Έσπευσε, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει ότι αυτές οι κινήσεις «δεν προαναγγέλλουν εκλογές».

«Η κυρία Γεννηματά κάνει μια προσπάθεια επανασυσπείρωσης. Έχει ανάγκη κάθε δύναμη που μπορεί να συσπειρώσει. Δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Συμβαίνουν αυτά, ειδικά σε τέτοιες περιόδους. Η οικονομική κρίση, που δεν έχει τελειώσει ακόμα, αντανακλάται και στο πολιτικό σύστημα. Αυτή η κρίση συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης για τη β’ αξιολόγηση σημείωσε ότι «η ελληνική πλευρά έχει τηρήσει και με το παραπάνω τις δεσμεύσεις της», ενώ μετέφερε την εικόνα που επικρατεί στο εσωτερικό της Ε.Ε. λέγοντας ότι «υπάρχει αγανάκτηση για τον τρόπο που εξακολουθούν να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για τη διαδικασία επαναπροώθησης προς την Ελλάδα αιτούντων ασύλου, όπως προβλέπει ο κανονισμός του Δουβλίνου που αναμένεται να ενεργοποιηθεί, εκ νέου, από τις 15 Μαρτίου –όπως επιθυμεί η Γερμανία- εξήγησε: «Δεν ξέρω αν θα εφαρμόσουν κατά γράμμα τη Συνθήκη του Δουβλίνου, τη στιγμή που δεν έχουν εφαρμοστεί οι άλλες συμφωνίες. Θεωρώ ότι θα επιδείξουν μετριοπάθεια, αλλά όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς, γιατί είναι σε προεκλογική περίοδο και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να εκλεγούν».

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και την πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης εκτίμησε ότι «έγιναν μεγάλα βήματα, προχωρημένα και τολμηρά», υπογράμμισε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά χειρίζεται με ευελιξία και σταθερότητα τις διαπραγματεύσεις» και έκανε λόγο για «ευνοϊκή διεθνή συγκυρία»

Τέλος, ερωτηθείς για την υπόθεση της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, με αφορμή ερώτηση που υπέβαλε στην Κομισιόν για το τι προτίθεται να κάνει, προανήγγειλε ότι «θα έχουμε εξελίξεις πολύ σημαντικές και πάρα πολλές εκπλήξεις και στη διάσταση του σκανδάλου και στα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα