Στις Βρυξέλλες με στόχο συμφωνία επί της αρχής το οικονομικό επιτελείο (video)

15:14 4/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επι της αρχής ώστε να μην αποβεί τελείως άκαρπο το Eurogroup της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου θα έχουν συνάντηση απόψε στη βελγική πρωτεύουσα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των θεσμών πριν από το αυριανό, έκτακτο Brussels Group για την αξιολόγηση σύμφωνα με ενήμερο άτομο.

Ο νέος γύρος διαβουλεύσεων σε επίπεδο Brussels

Group με την συμμετοχή των κ.κ.Τσακαλώτου, Χουλιαράκη και Αχτσιόγλου απο ελληνικής πλευράς και των επικεφαλής των Θεσμών αποβλέπει στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής σύγκλισης ώστε να υπάρξει μια κατ’ αρχήν συμφωνία πριν το άτυπο Eurogroup της Μάλτας.

Οι συναντήσεις σε επίπεδο Brussels Group είναι αποτέλεσμα πολιτικών διεργασιών με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να έχει σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με κορυφαίους ξένους αξιωματούχους όπως οι κ.κ. Λαγκάρντ, Γκάμπριελ και Μοσκοβισί εκτός των άλλων. Διαρροές για τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ δεν έγινε δυνατόν να επιβεβαιωθούν.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, η παράταση της αξιολόγησης οφείλεται στις διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και του Βερολίνου για τα μέτρα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Οι διαφορές έγιναν ορατές χθες με την τοποθέτηση της επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ που τόνισε πως δεν συμφωνεί με τον κ. Σοιμπλε για το χρέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα