Στις κάλπες για νέο πρόεδρο και Δ.Σ. οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης

11:53 24/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή και τη Δευτέρα (26 και 27 Νοεμβρίου) οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη νέου προέδρου και διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου τους. Την ψήφο των 5.834 δικηγόρων της πόλης διεκδικούν 12 υποψήφιοι πρόεδροι. Θα στηθούν δύο κάλπες, μία για τους υποψήφιους προέδρους και μία για τους υποψήφιους συμβούλους. Αναμένεται να υπάρξει επαναληπτικός γύρος, μία εβδομάδα αργότερα (3 και 4/11), μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων.
Η θητεία του

νέου διοικητικού συμβουλίου θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια. Θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους (1/1/18) και θα λήξει στο τέλος του 2021.
Αλφαβητικά, οι υποψήφιοι πρόεδροι για τον ΔΣΘ είναι οι εξής: Αλεξόπουλος Αθανάσιος -Τρύφωνας του συνδυασμού «Δικηγορική Συνεργασία – Ανεξάρτητοι», Αντωνιάδης Νικόλαος του συνδυασμού «Σύγχρονη Δικηγορία», Δοξάκης Ευστράτιος, χωρίς συνδυασμό, Κλεισιάρης Ζήσης του συνδυασμού «Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων», Κουτσοχήνας Ευστάθιος του συνδυασμού «Η δικηγορία ΜΠΡΟΣΤΑ», Μαυρίδης Στυλιανός του συνδυασμού «ACTUS», Μελανεφίδου Σοφία (Σόνια) του συνδυασμού «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», Μπακέλλας Χρήστος του συνδυασμού «Αυτόνομη Κίνηση Δικηγόρων», Παναγοπούλου Γιάννα (Γιαννούλα) του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Ράπτης Χρήστος του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία», Σαμαράς Πέτρος του συνδυασμού «Σύγχρονο Ρεύμα Δικηγόρων» και Τσομίδης Ευστάθιος του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Παράταξη Δικηγόρων Θεσσαλονίκης».
Να σημειωθεί ότι ο νυν πρόεδρος Νικόλαος Βαλεργάκης συμπλήρωσε δύο συνεχόμενες θητείες και, σύμφωνα με το νέο Κώδικα Δικηγόρων, δεν μπορεί να διεκδικήσει και τρίτη θητεία. Το ίδιο ισχύει και για τους συμβούλους, με τη διαφορά ότι δεν μπορούν να επανεκλεγούν αυτοί που έχουν συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες θητείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα