Στις Γειτονιές της Αθήνας με Ποδήλατο!

10:12 18/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις Γειτονιές της Αθήνας με Ποδήλατο είναι η δράση-πρόταση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και του οργανισμού Πόλεις για Ποδήλατο, που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2016, με σκοπό να ολοκληρωθεί έως την άνοιξη του 2017.

Στις “γειτονιές” της Αθήνας, εκεί όπου ο κυκλοφοριακός

φόρτος είναι χαμηλότερος και το ίδιο και οι ταχύτητες των οχημάτων, το περιβάλλον είναι πιο πρόσφορο για την ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου.

Όταν κάποιος κινείται σε επίπεδο γειτονιάς, προκειμένου να πάει για τα καθημερινά ψώνια του, για καφέ ή στο γυμναστήριο, οι αποστάσεις που καλείται να καλύψει είναι συνήθως από 500 μέτρα έως 2 χιλιόμετρα. Αποστάσεις, δηλαδή, που είναι εύκολο, πρακτικό και λογικό να τις κάνει με το ποδήλατο. Αρκεί να το εντάξει στις επιλογές του!

Με το ποδήλατο στη γειτονιά

Ειδικότερα, η δράση θα ξεκινήσει στις 20 και στις 27 Νοεμβρίου, με δύο γειτονιές -στην 4η και 3η Δημοτική Κοινότητα αντίστοιχα- και θα συνεχιστεί την άνοιξη του 2017, στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων.

Στους άμεσους σκοπούς της δράσης περιλαμβάνονται η προώθηση και ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου σε τοπικό επίπεδο, στα 7 κοινοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων, η ανάδειξή του ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης για μικρές αποστάσεις, η αύξηση του αριθμού των χρηστών ποδηλάτου στους δρόμους που θα έχει ως επακόλουθο και την ύπαρξη μεγαλύτερης ασφάλειας για τους δημότες και τη μείωση των ταχυτήτων των αυτοκινήτων.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου: 4η Δημοτική Κοινότητα

Με εκκίνηση το αθλητικό κέντρο της Πλατείας Πέτρουλα, στην οδό Λένορμαν, ανακαλύπτουμε την Ακαδημία Πλάτωνος, τον λόφο Κολωνού και μερικές από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας.

Χαμηλά σπίτια, ήσυχοι δρόμοι, χαμηλός κυκλοφοριακός φόρτος, αρκετό πράσινο είναι τα χαρακτηριστικά μιας άγνωστης για πολλούς γειτονιάς της Αθήνας.

Εκκίνηση: 10:30, Πλατεία Πέτρουλα, οδός Λένορμαν και Αλεξανδρείας.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου: 3η Δημοτική Κοινότητα

Με εκκίνηση από το τέρμα του πεζόδρομου της οδού Ερμού, απέναντι από την Τεχνόπολη, διασχίζουμε τον πεζόδρομο ανηφορίζοντας προς το Θησείο. Στη συνέχεια ακολουθούμε τη διαδρομή προς τα Πετράλωνα και επιστρέφουμε από τον ποδηλατόδρομο της Αθήνας, σε μια διαδρομή ιστορικά και αρχιτεκτονικά ενδιαφέρουσα.

Εκκίνηση: 10:30, Ερμού και Πειραιώς, έξω από τον Κεραμεικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα