Στις 16 Μαρτίου το συλλαλητήριο κατά της καύσης των απορριμμάτων

12:04 15/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Σάββατο 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο κατά της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή ανοιχτή συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης των απορριμμάτων στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Στη συνέλευση κατανεμήθηκαν εργασίες και δραστηριότητες στα μέλη ενώ ορίστηκαν τέσσερις ομάδες που θα οργανώσουν με τις δράσεις τους το συλλαλητήριο. Ειδικότερα, ορίστηκε ομάδα επικοινωνίας, ομάδα φυλλαδίων με τις θέσεις της Επιτροπής Αγώνα, ομάδα δημιουργικού που θα αναλάβει τα πανό και ομάδα

ακτιβισμού. Επιπλέον η επιτροπή κινείται και νομικά και σύντομα θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει η καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου το μέλος της Επιτροπής, Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου, θα απευθυνθεί πανελλαδικό κάλεσμα σε συλλογικότητες από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν, ενώ θα αποστείλουν ανοιχτή επιστολή στη Lafarge ζητώντας συνάντηση για να συζητήσουν το θέμα. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει από τη Γορίτσα με κατεύθυνση προς την ΑΓΕΤ. Εκεί οι διαμαρτυρόμενοι θα καταθέσουν τα αιτήματά τους που είναι: να σταματήσει η καύση των σκουπιδιών και να μην γίνει το εργοστάσιο κατασκευής Srf στον ΧΥΤΑ του Βόλου, που θα προμηθεύει με τα σκουπίδια την τσιμεντοβιομηχανία.

“Εμείς θέλουμε μια βιώσιμη βιομηχανία στον τόπο μας. Στόχος μας είναι να εκφράσουμε τόσο στον κυβέρνηση όσο και στην εταιρεία, ότι εμείς δεν θέλουμε αυτή την πρακτική, δηλαδή να καίγονται σκουπίδια. Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί το θέμα των απορριμμάτων με τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση”, επισήμανε η κ. Ηλιοπούλου. Επιπλέον ανέφερε ότι η επιλογή της 16ης Μαρτίου για το συλλαλητήριο είναι επίσης συμβολική καθώς στις 20 Μαρτίου 2019 εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας να ακυρωθεί η τελευταία άδεια καύσης που δόθηκε στην ΑΓΕΤ το 2017.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα