Στηρίζουν, την κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού σχολείου Ευδήλου

12:07 18/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

1ον Ο Σύλλογος .Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των γονέων και των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου και στηρίζει οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασίσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Επίσης με απόφαση του, το Δ.Σ. του Συλλόγου κηρύσσει στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού (11-13.15) , ώστε να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και

Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου την Τετάρτη 20/3, στις 12.30, στο Επαρχείο Ικαρίας.
2ον Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Αγίου Κηρύκου στηρίζουν τον πολυήμερο αγώνα που δίνουν οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου για δωρεάν, ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά των παιδιών τους, από και προς το σχολείο τους.
«Οι δυσχερείς μεταφορές των μαθητών είναι ζήτημα το οποίο ταλανίζει την σχολική κοινωνία για παρά πολλά χρόνια, εξαιτίας της γενικευμένης υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

3ον Την στήριξή του εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Αγίου Κηρύκου.
4ον Το Σωματείο Συνταξιούχων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων –Βιοτεχνών-Επαγγελματιών και Εμπόρων και η Ένωση Δημοκρατικών γυναικών Ικαρίας στο κοινό τους κείμενο τονίζουν: «Συμπορευόμαστε στον αγώνα των γονέων, δασκάλων και του Δ.Σ. γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ευδήλου απέναντι στην απαράδεκτη, επικίνδυνη και αντιλαϊκή κατάσταση που επικρατεί και στον τομέα της μεταφοράς των μαθητών σε όλες τις σχολικές βαθμίδες του νησιού μας, μέσα στο γενικότερα στοχευμένο και υποβαθμισμένο τομέα της Παιδείας» και καταλήγουν: «Μαζικά και συντονισμένα απαιτούμε:
Κατάργηση της Κ.Υ.Α 50025(ΦΕΚ Β 4217/26.09.2018) και ίδρυση δημόσιου συστήματος δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα, ασφαλή οχήματα και εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς.
Ασφαλή και έγκαιρη δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, χωρίς παραβιάσεις του σχολικού ωραρίου και χωρίς «εκπτώσεις» στην ασφάλεια τους».

The post Στηρίζουν, την κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού σχολείου Ευδήλου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα