Στήριξη της Περιφέρειας για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Κάλυμνο

11:25 6/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την εκπόνηση μελέτης αντιπλημμυρικών έργων στο νησί της Καλύμνου, ζήτησε ο δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής.

Σε συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη, συμφωνήθηκε η στήριξη της Περιφέρειας στο θέμα της ανάθεσης μελετών αντιπλημμυρικών έργων στο νησί.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια έχει ήδη θέσει στη διάθεση του Δήμου Καλυμνίων το ποσό των 100.000 ευρώ .

Περιφερειάρχης και Δήμαρχος συμφώνησαν να προχωρήσει από πλευράς δήμου Καλυμνίων ο φάκελος δημοπράτησης

της μελέτης και να ενημερωθεί η Περιφέρεια σε περίπτωση που απαιτηθεί επιπλέον ποσό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν και τα έργα βελτίωσης των σχολικών υποδομών του νησιού και συγκεκριμένα τα δύο ενταγμένα έργα από την Περιφέρεια στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Δήμου Καλυμνίων, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ και την Επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, για τα οποία αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η κατάθεση από πλευράς του Δήμου Καλυμνίων των τευχών δημοπράτησης για έλεγχο και προέγκριση δημοπράτησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ), προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίησή τους.

Όσον αφορά τη σοβαρή κτιριακή παρέμβαση προσθήκης ορόφου στο 3ο Γυμνάσιο Χώρας, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Γαλουζή να δοθεί η μελέτη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από όλες τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα