Στην Ξάνθη βρέθηκε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός

12:27 19/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα πλαίσια της Τελετής Υπόσχεσης και Απονομής Πτυχίων στους Εθελοντές Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών –Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης ,το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην Ξάνθη, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός .

Μιλώντας στην ΕΡΤ

Κομοτηνής ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός ,τόνισε ότι το τμήμα Περιφερειακού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, είναι το ένα, από τα τρία καλυτέρα τμήματα στο σύνολο από 85 τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Οι Εθελοντές είναι η κάρδια και η ψύχη του Ερυθρού Σταυρού, χωρίς τους εθελοντές δεν Θα υπήρχε Ελληνικός Ερυθρός Σταυρος.Σημερα θα τιμήσουμε τους 80 καινούργιους Εθελοντές που θα ορκιστούν. Οι Εθελοντές για μας είναι ένα δείγμα πως θέλουμε να διαμορφωθεί η κοινωνία μας και βασισμένη στις θεμελιώδης αρχές δημιουργούμε δομές που θα αναπτύξουν εθελοντές υπόδειγμα για την κοινωνία .Ο Εθελοντισμός είναι στάση ζωής ,είναι δείκτης και δήγμα πολιτισμού κάθε κοινωνίας .

Επεσήμανε τα δυο τελευταία χρόνια το δύσκολο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην περίοδο κρίσης ,ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό και προσφυγικό, που προσέτρεξε πρώτος σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας και έδωσε τα πρώτα δείγματα πως πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους .Για τον Ελληνικό πληθυσμό ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, εκπόνησε ειδικά προγράμματα ,έχουμε αναλάβει πολλές δράσεις που θα ανακουφίσουν της ευαίσθητες ελληνικές πληθυσμιακές ομάδες, είτε με την διανομή τροφίμων είτε με την διανομή ρούχων είτε με την διανομή προπληρωμένων καρτών ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε οικογενείας ,που περίπου χίλιες οικογένειες έχουν επωφεληθεί από την δράση αυτή . Ακόμα, οι Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού , βοηθούν τους άστεγους μοιράζοντας κουβέρτες και ζεστά ροφήματα ,για να αντέξουν της κρύες νύχτες του χειμώνα. Επίσης ,προσφέρουμε εκπαίδευση και φροντίδα σε παρά πολλά παιδιά στης ακριτικές περιοχές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός για τα σκάνδαλα διαφθοράς ,τόνισε ότι όλα τα θέματα είναι στην δικαιοσύνη ,ο κυρίως υπεύθυνος είναι ήδη στη φυλακή και αυτό για το Κίνημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι η μεγίστη ηθική ικανοποίηση, άλλωστε στην ανεκτικότητα αυτής της πορείας των σκανδαλών της διαφθοράς, πολύ μεγάλη ευθηνή φέρει η εκάστοτε πολιτεία, η όποια θα έπρεπε να έχει ενεργήσει, δράση τάχιστα και να μην επιτρέψει τέτοια φαινόμενα ,να υπάρξουν και μάλιστα στους κόλπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εμείς δεν ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα και έχουμε την δυνατότητα και να τα απαγορεύσουμε και να τα αποφύγουμε .Από την πλευρά μας ,εμείς ως διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κάνουμε ότι είναι δυνατόν, μετά τα σκάνδαλα να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και η καθημερινή δράση μας είναι μια απόδειξη ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην συντριπτική πλειοψηφία του, δεν έχουν καμιά σχέση με τα φαινόμενα του πρόσκαιρου πλουτισμού τεσσάρων ανθρώπων ,που εκμεταλλευτήκαν την εμπιστοσύνη της εθελοντικής μερίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός, ευχήθηκε στους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να είναι αντάξιοι της διαχρονικής πορείας του Ελληνικού Σταυρού και των θεμελιωδών αρχών του κινήματος και να είναι η καλύτερη διαφήμιση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ευχήθηκε για την νεολαία στην Ελλάδα να υπάρξουν καλύτερες μέρες .

Keywords
Τυχαία Θέματα