Στην Τρίπολη ο γενικός γραμματέας νέας γενιάς και δια βίου μάθησης

18:57 26/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Τρίπολη, βρέθηκε ο γενικός γραμματέας της νέας γενιάς και της δια βίου μάθησης, του Υπουργείου Παιδείας, κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Συμμετείχε στη συνεδρίαση του δ.σ. του Intercity Youth Network.

Στο εν λόγω δίκτυο, μετέχει και ο δήμος της Τρίπολης και για το λόγο αυτό, έγινε στην Αρκαδική πρωτεύουσα,

διήμερη συνάντηση των μελών της διοίκησης.

To ICY, είναι ένα από τα πιο δυναμικά δίκτυα δήμων στην Ευρώπη, με εξειδίκευση στην υποστήριξη των δήμων για την ανάπτυξη πολιτικών για την νεολαία και στρατηγικών καινοτομίας.

Εκπρόσωποι δήμων από τη Φιλανδία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία και την Ελλάδα, συζητητούν πάνω σε μια ατζέντα που αφορά τους νέους και την υποστήριξη που αυτοί χρειάζονται.

Σ’ όλο αυτό το πρότζεκτ, οι δήμοι παίζουν κύριο ρόλο.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, παρακολούθησε την πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου και καλωσόρισε στην Τρίπολη τους συμμετέχοντες, επισημαίνοντας, παράλληλα, την χρησιμότητα της συμμετοχής του δήμου Τρίπολης, στο δίκτυο συνεργασίας Intercity Youth, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, πως «ότι έχει σχέση με τη νεολαία είναι κυρίαρχο για το Δήμο μας. Η Τρίπολη είναι η έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου και γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο που διαδραματίζουν οι Περιφέρειες σε τέτοιες διοργανώσεις στο εξωτερικό και φυσικά την χρησιμότητά συμμετοχής σε δίκτυα όπως το Intercity Youth Network (ICY)»

Στη σημερινή συνεδρίαση, παρευρέθη και ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς και δια Βίου Μάθησης κ.Παυσανίας Παπαγεωργίου, όπου και παρουσίασε το Εθνικό σχέδιο Στρατηγικής για τη νεολαία, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αξιολογήθηκαν τα ζητήματα που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν σφαιρικά ή ειδικά, από μία τέτοια στρατηγική, με το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στη χώρα μας, να εντοπίζεται στη σχέση τους με την εργασία και πάντα σε σχέση με την οικονομική κρίση.

Ο κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, σήμερα το μεσημέρι, μίλησε ζωντανά στην ραδιοεφημερίδα της ΕΡΤ Τρίπολης, όπου γνωστοποίησε, ότι, έρχεται άμεσα αναβάθμιση και αναδημιουργία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ενώ αναφέρθηκε και στα πολλά προγράμματα που θα υλοποιηθούν απ’ το Φθινόπωρο για τους νέους, όπως αυτά για το animation, για το video gaming, για τα αγροτικά, για τον αθλητισμό και για την κινητικότητα.

Τέλος, δήλωσε, ότι, είναι θέμα χρόνου, να ξεκινήσει να υλοποιείται ο νέος σχεδιασμός για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων), μιας και εξασφαλίστηκε η απαραίτητη, νέα χρηματοδότηση.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Δήμος Τρίπολης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα