Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του δημοσίου

17:10 30/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τις τελευταίες λεπτομέρειες επεξεργάζεται το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να έρθει στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου. Προβλέπονται 5% λιγότερο προσωπικό στα Υπουργεία και συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης.Τα νέα οργανογράμματα θα προβλέπουν μείωση των τμημάτων κατά 40-45% και σύμφωνα με πληροφορίες
την κατάργηση 2.000 οργανικών θέσεων.

Θα γίνει αξιολόγηση βάσει προσόντων και των νέων περιγραμμάτων των θέσεων και όσοι κριθούν πλεονάζοντες θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τη διαθεσιμότητα, οι μόνιμοι υπάλληλοι που δεν θα δεχτούν να μετακινηθούν, δεν απολύονται, απλά υποβιβάζονται. Υπάρχει δηλαδή αυξημένη προστασία για τους μόνιμους, οι οποίοι απολύονται μόνο αν έχουν διαπράξει βαρύ πειθαρχικό αδίκημα.

Στο νέο νομοσχέδιο θα υπάρχει και διάταξη για αλλαγές στο σύστημα προαγωγών, καθώς κουρεύεται η επετηρίδα, αλλά και στον τρόπο επιλογής των γενικών διευθυντών.

Με το νόμο Ραγκούση οι γενικοί διευθυντές επιλέγονταν με μοριοδότηση από το ΑΣΕΠ, ενώ προβλεπόταν και συνέντευξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα το ν/σχ, διατηρείται η μοριοδότηση, ωστόσο σε περίπτωση ισοβαθμίας, την τελική επιλογή θα την έχει ο εκάστοτε υπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα