Στην Κρήτη η βασίλισσα της Ισπανίας

21:43 14/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επίσκεψη της βασίλισσας της Ισπανίας, Σοφίας, στην Κρήτη το επόμενο διάστημα, προανήγγειλε στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Ισπανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Ενρίκε Βιγκέρα.
Στη συνάντηση στη Περιφέρεια με την συμμετοχή και του επίτιμου Προξένου της Ισπανίας

στη Κρήτη, Μηνά Μελισσείδη, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ανάπτυξης, αλλά και γνωριμίας του Ισπανού Πρέσβη με τους φορείς του νησιού καθώς ανέλαβε τα καθήκοντα του πριν έξι μήνες και είναι η πρώτη του επίσκεψη στην Κρήτη.
Ο Ισπανός Πρέσβης εκδηλώνοντας τον θαυμασμό του για την Κρήτη, ανέφερε ότι η βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, θα επισκεφθεί το νησί για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις των 40 ετών λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ θα επισκεφθεί και αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.
«Ήταν η πρώτη συνάντηση που είχα με τον κ. Περιφερειάρχη, ήταν μια πάρα πολύ καλή συνάντηση και συζήτηση» δήλωσε ο Ισπανός Πρέσβης προσθέτοντας: «Σύντομα θα επαναλάβω την επίσκεψη μου στη Κρήτη, καθώς το όμορφο νησί σας προγραμματίζεται να επισκεφθεί η βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, η οποία αναμένεται να πάει την αρχαία Ελεύθερνα και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 40 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης».
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τον Ισπανό Πρέσβη στο νησί ανέφερε: «Συζητήσαμε για πάρα πολλά θέματα και θεωρώ ότι θα είναι σημαντική η επίσκεψη της βασίλισσας της Ισπανίας στην Κρήτη. Όλα αυτά δίνουν μία σημαντική βοήθεια στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας και θεωρούμε ότι θα έχουμε μια εξαίρετη συνεργασία με τον Ισπανό Πρέσβη, αλλά και με τον Πρόξενο της Ισπανίας στη Κρήτη, Μηνά Μελισσείδη».

Στο Δήμαρχο

Ο Ισπανός Πρέσβης επισκέφθηκε στη συνέχεια το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος αναφέρθηκε, στα πλεονεκτήματα του Ηρακλείου και της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού.
Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν και στους παραδοσιακούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες όπως, την πολιτιστική κληρονομιά που άφησε σε Ελλάδα και Ισπανία ο μεγάλος Κρητικός ζωγράφος, Δομήνικος Θεοτοκόπουλος.
Παράλληλα συζητήθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδελφοποίησης του Ηρακλείου με το Τολέδο.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Δήμαρχο στα επιστημονικά επιτεύγματα των ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού, καθώς έχουν αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός στο οποίο συμφώνησε ο Πρέσβης.
Μετά ο Ισπανός διπλωμάτης επισκέφθηκε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου και είχε συνάντηση με τον πρόεδρό του, Μανόλη Αλιφιεράκη.

The post Στην Κρήτη η βασίλισσα της Ισπανίας appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα