Στην Κίνα η Σύνοδος των G20 – Αυστηρά μέτρα για την ασφάλειά της

10:21 3/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα η Σύνοδος της G20, με αντικείμενα την παγκόσμια οικονομία, την τρομοκρατία και το προσφυγικό.

Για το τελευταίο μάλιστα, που υπάρχει ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει επαφές με ευρωπαίους ηγέτες και τον Αμερικανό πρόεδρο. Εν τω μεταξύ, η Κίνα επικύρωσε τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, κάτι που αναμένεται να κάνουν και οι ΗΠΑ.

Πάντως η κινεζική πόλη Χανγκτζόου, με εννέα εκατομμύρια κατοίκους, μοιάζει σήμερα με πόλη φάντασμα πριν από την άφιξη των ηγετών των 20 μεγαλύτερων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου, αφού η κυβέρνηση ενθάρρυνε τους κατοίκους να την αδειάσουν και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας για τη σύνοδο κορυφής.

Στην πόλη κυκλοφορούν ελάχιστα αυτοκίνητα και λίγοι άνθρωποι κυκλοφορούν και τα καταστήματα έχουν κατεβασμένα τα ρολά.

Οι εργασίες έχουν σταματήσει και στα εργοτάξια, κάτι ασυνήθιστο σε μια χώρα όπου οι εργάτες συχνά εργάζονται με βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο.

Περισσότερα από 200 χαλυβουργεία σε γύρω περιφέρειες έχουν κλείσει στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τη ρύπανση στη διάρκεια τις διήμερης συνόδου κορυφής που αρχίζει αύριο Κυριακή.

Οι αρχές κήρυξαν αργία μιας εβδομάδας για τη σύνοδο κορυφής, έκλεισαν τη Δυτική Λίμνη, το περίφημο αξιοθέατο της πόλης, και προσέφεραν δωρεάν ταξιδιωτικά κουπόνια αξίας 10 δισεκ. γιουάν (1,5 δισεκ. δολάρια) για να ενθαρρύνουν τους κατοίκους να επισκεφθούν αξιοθέατα εκτός της πόλης.

Παράλληλα, είναι αυξημένα τα μέτρα αστυνόμευσης και οι περιπολίες.

Πηγές: Α΄ Πρόγραμμα, ΑΠΕ/ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα