«Στην κατάψυξη» όλη η Θεσσαλία. Θα το «στρώσει» στα παράλια της Λάρισας

11:02 5/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Θεοφάνεια χωρίς χιόνι θα κάνει η Λάρισα και όλη η θεσσαλική πεδιάδα. Αύριο Παρασκευή 6/1/2017 χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο στα ορεινά πάνω από τα 1200 μέτρα υψόμετρο, σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, όπως τις μετέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η θερμοκρασία τα Φώτα στη Θεσσαλία θα φτάσει μέχρι και τους 6-7 βαθμούς κελσίου.

Ωστόσο το Σάββατο ο υδράργυρος κάνει βουτιά και

το τσουχτερό κρύο θα διατηρηθεί για αρκετές μέρες, μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε όλη τη Θεσσαλία στα πεδινά το θερμόμετρο θα δείχνει θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, ακόμη και τις μεσημεριανές ώρες. Δεν αποκλείεται να καταγραφούν θερμοκρασίες χαμηλότερες και από -10 βαθμούς κελσίου, τα διαστήματα που θα έχει ξαστεριά.

Το Σάββατο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ανατολικά της Θεσσαλίας, δηλαδή στα παράλια που «βλέπουν» Αιγαίο και τον Κίσσαβο. Στα παράλια του Νομού Λάρισας και Μαγνησίας θα το «στρώσει», όπως επίσης και μέσα στην πόλη του Βόλου.

Οι Σποράδες θα δοκιμαστούν, καθώς από το Σάββατο αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες. Το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα 30 εκατοστά.

«Το κρύο θα μας κουράσει. Θα είναι δύο φορές πιο έντονο σε σχέση με το τσουχτερό κρύο που νιώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Οι αρνητικές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν συνεχόμενα στη Θεσσαλία μέχρι και τα μέσα στης ερχόμενης εβδομάδας.» ανέφερε ο κ. Αρναούτογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα