Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται βουλευτής της Χρυσής Αυγής

14:39 31/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιχείρησε να διανείμει υλικό της ΧΑ σε μαθητές που επισκέπτονταν το Κοινοβούλιο και παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Όπως έγινε γνωστό, ο συγκεκριμένος στις 28 Μαρτίου, επιχείρησε

να διανείμει υλικό της Χρυσής Αυγής (φυλλάδια, ημερολόγιο, στυλό και μπρελόκ του κόμματος) σε μαθητές που είχαν επισκεφθεί το Κοινοβούλιο στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής πλησίασε τους μαθητές του Γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας για να τους δώσει το υλικό που είχε μέσα σε σακούλες. Εντοπίστηκε από τη φρουρά της Βουλής, η οποία του πήρε το υλικό, του επισήμανε ότι απαγορεύεται να προβεί στη διανομή του και του ζήτησε να απομακρυνθεί.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έθεσε σήμερα το ζήτημα της συμπεριφοράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η οποία και αποφάσισε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Είναι κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του Κοινοβουλίου, σε ανήλικα παιδιά, είναι ανεπίτρεπτη, πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές σε θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Η Πολιτική Αγωγή

Την ίδια ώρα, η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, παρουσιάζει στο διαδικτυακό της τόπο, ανάλυση με επίκεντρο αποχωρήσεις, διαγραφές και εσωτερικές συγκρούσεις στη Χρυσή Αυγή, καθώς και απόπειρες μεταγραφών, για τις οποίες αναφέρει ότι σύμφωνα με την εκτίμησή της, πρόκειται για «φιλοτέχνηση ενός προφίλ “νόμιμου πολιτικού κόμματος”».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος

Keywords
Τυχαία Θέματα