Στην Αρμενία ο Ν. Δένδιας – Καταδικαστικές δηλώσεις για την Τουρκία

12:36 16/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«‘Ολες οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, στη Λιβύη, τη Συρία, έχουν κοινό παρονομαστή την Τουρκία, τόνισε ο Νίκος Δένδιας, στις κοινές δηλώσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Ζόραμπ Μνατσακανιάν (Zohrab Mnatsakanyan) στο Ερεβάν. «Αντί για πρόσκληση σε διάλογο όπως είχε συμφωνηθεί, η Τουρκία ξεκίνησε νέο κύκλο προκλήσεων, συνεχίζοντας τις παράνομες ενέργειες, ενώ άνοιξε τα Βαρώσια, αγνοώντας την καταδίκη

του ΟΗΕ», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. 

Αναφορικά με την ανάφλεξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι πρέπει να δοθει τέλος στις ξένες παρεμβάσεις καθώς η Τουρκία ήδη προκάλεσε διεθνή ανησυχία. «Είμαστε οι πρώτοι που ζητήσαμε παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επίτευξη διαρκούς εκεχειρίας, υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ». Καταδικάζοντας  την παρέμβαση της Τουρκίας, υπέρ του Αζερμπαϊτζάν, ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε  ότι ανάλογη θέση έλαβε χθές και ο Αμερικανός ομόλογός τους, Μάικ Πομπέο.  Όπως γνωρίζετε αντιμετωπίζουμε ισχυρές εντάσεις στη γειτονιά μας, αλλά υποστηρίζουμε ένθερμα την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Εδώ η κοινή συνέντευξη Τύπου.

Εμβαθύνουμε και διευρύνουμε την ιστορική σχέση των δύο χωρών, είναι το μήνυμα του Νίκου Δένδια για τις σχέσεις Αθήνας- Γερεβάν.

«Η μνήμη του τραγικού γεγονότος ( Γενοκτονία) δεν πρέπει να ξεχαστεί και καλούμαστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια εγκλήματα», τόνισε παράλληλα ο Νίκος Δένδιας.

Η επίσκεψη του στο Ερεβάν ξεκίνησε με την κατάθεση στεφανιού στο Μνημείο Θυμάτων, ενώ επισκέφθηκε και το Μουσείο Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν (Nikol Pashinyan) και τον Πρόεδρο της χώρας, Αρμέν Σαρκισιάν (Armen Sarkissian).

Starting my visit in #Armenia, I paid tribute and laid flowers at the #ArmenianGenocide Memorial. I also visited the museum @ArmGenocide100. #NeverForget #NeverAgain pic.twitter.com/7IXUWJhaeL

Nikos Dendias (@NikosDendias) October 16, 2020

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα