Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις προς Εφορία,Ταμεία και Δήμους (video)

06:54 6/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση οφειλών μέχρι 120 δόσεις σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους. Σύμφωνα με την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων, η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, θα ολοκληρωθεί σε δύο συνεδριάσεις, την ερχόμενη Τετάρτη 8 Μαΐου και την Πέμπτη 9 Μαΐου,

ενώ η συζήτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα και ειδικότερα την Τρίτη 14 Μαΐου και να ψηφιστεί την Τετάρτη 15 Μαΐου. Περίπου 4.000.000 οφειλέτες του δημοσίου και ασφαλισμένοι, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σε 18 έως και 120 μηνιαίες δόσεις, τις οφειλές τους προς Εφορία, Δήμους και Ασφαλιστικά Ταμεία, που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Περισσότερες λεπτομέρειες από τον φοροτεχνικό Αγαμέμνονα Σταυρόπουλο και τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά.

Στις διατάξεις του δεν περιλαμβάνονται περιουσιακά κριτήρια για την υπαγωγή στη ρύθμιση, ενώ τα εισοδήματα που θα λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό του αριθμού των δόσεων θα είναι -σε κάθε περίπτωση- τα πραγματικά δηλωθέντα και όχι αυτά που προκύπτουν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Επίσης περιλαμβάνονται διατάξεις για την κατάργηση του ορίου των 55 ετών για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων, καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα