Στη Βουλή την Παρασκευή το νομοσχέδιο για γάλα, φάρμακα

08:29 27/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Κατατίθεται αύριο Παρασκευή στη Βουλή το νομοσχεδιο για τα συμφωνηθεντα με την Τροικα,, για το γάλα και τα φάρμακα, ενω την Κυριακή θα διαξαχθεί η κρισιμη ψηφοφορία. Μήνυμα σε όσους βουλευτές της συγκυβέρνησης αντιδρούν στις ρυθμίσεις που προωθούνται, με βάση προτάσεις του ΟΟΣΑ, απηύθυνε
ο υπουργός Ανάπτυξης."Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα λειτουργήσουν προς όφελος των καταναλωτών και όταν οι βουλευτές της πλειοψηφίας τις διαβάσουν θα τις στηρίξουν", ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης. Νωρίτερα διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει το πλαίσιο απελευθέρωσης του κλάδου των ταξί.

Κλειστα μεχρι την Κυριακή τα φαρμακεια σε ολη τη χωρα, ενώ την επομενη εβδομαδα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα επανακαθορίσει τη στάση του. Ακαρπη απέβη η συνάντηση των φαρμακοποιων με τον υπουργο Υγειας, ο οποίος χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση τους.

Αναφορικά με το ζητημα του γαλακτος, στέλεχος του Υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε ότι δεν αποκλείονται συναντήσεις με βουλευτές για ενημέρωση, αλλα τα περιθώρια τροποποιήσεων είναι περιορισμένα, λογω της συμφωνίας με την Τροικα.

Στο μεταξυ αυξάνονται οι κυβερνητικοί βουλευτές που δηλώνουν στήριξη στην πρόταση των αγελαδοτρόφων, ενώ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, η αντιπολίτευση αλλά και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επέκριναν την κυβέρνηση για μη ενημέρωση της Βουλής, σχετικά με το περιεχόμενο και τον τρόπο ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα