Μητσοτάκης: Σε στενό οικογενειακό κύκλο οι γιορτές για να μην έρθει τρίτο κύμα (video)

07:13 23/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκκληση στους πολίτες, εν όψει των Χριστουγέννων, «να αποφύγουμε ειδικά τις συναθροίσεις στα σπίτια» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το νοσοκομείο της Βέροιας, κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του σε νοσοκομεία και κοινωνικές δομές στην Κεντρική Μακεδονία. Τόνισε ότι η δική του παράκληση είναι να γιορτάσουμε φέτος με «πολύ στενές οικογενειακές συνάξεις». «Για να μη βιώσουμε και πάλι μία αναζωπύρωση της πανδημίας, ένα τρίτο κύμα το οποίο θα δοκιμάσει και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα περιστατικά βαίνουν μειούμενα και η πίεση στα νοσοκομεία

μας έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητά, αλλά οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, ειδικά τις ημέρες των εορτών. Να τηρήσουμε στο ακέραιο τις επιταγές της Πολιτείας, οι οποίες φυσικά ακολουθούν πάντα τις συστάσεις των ειδικών επιστημόνων μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

«Ήρθα να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την τεράστια προσπάθεια την οποία έχετε καταβάλει. Ξέρω ότι το νοσοκομείο έχει δοκιμαστεί πολύ. Αντέξαμε όμως και θα εξακολουθούμε να αντέχουμε. Θέλω να ξέρετε ότι έχετε την αμέριστη στήριξή μου σε όλο τον αγώνα τον οποίο δίνετε». Αυτό ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Γιαννιτσών το οποίο επισκέφθηκε νωρίτερα.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε εκεί με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τη διοίκηση για την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό και τους ευχαρίστησε για τον αγώνα που δίνουν. «Ξέρουμε ότι ειδικά η Πέλλα χτυπήθηκε πολύ από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και ότι το νοσοκομείο έφτασε στα όρια των αντοχών του. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το υποστηρίξουμε -το ξέρετε καλά- και σε ανθρώπινο δυναμικό και θέλω να ευχαριστήσω και τους γιατρούς και τους εθελοντές οι οποίοι προσφέρθηκαν να έρθουν να στηρίξουν το νοσοκομείο».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, σημείωσε ότι «τα κρούσματα σε όλη τη βόρεια Ελλάδα μειώνονται σταθερά αλλά βέβαια έχουμε και τις μέρες των γιορτών μπροστά μας, οπότε πρέπει και εσείς σε τοπικό επίπεδο να περάσετε το μήνυμα ότι αυτές τις μέρες θα τις περάσουμε πολύ στενά, οικογενειακά, για να μπει το ‘21 στην κυριολεξία με το δεξί και να μην ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που θα μας δοκιμάσουν και θα μας πιέσουν πάρα πολύ».

«Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 27 Δεκεμβρίου. Θα εμβολιαστώ και εγώ από τους πρώτους και μετά θα έχουμε μια σταθερή ροή. Πρώτα απ΄όλα να εμβολιαστείτε εσείς και να περάσετε το μήνυμα ότι οι υγειονομικοί, ειδικά οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής, έχουν μια ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους και απέναντι σε αυτούς που φροντίζουν να είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα δώσουν το καλό παράδειγμα και θα εμβολιαστούν. Δεν εκτιμώ -θέλω να το τονίσω, γιατί ακούω διαφορά- ότι θα υπάρξει ουσιαστική αντίδραση στον εμβολιασμό. Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός για όλες τις κατηγορίες των εργαζόμενων. Αλλά εσείς πρέπει να δώσετε πρώτες και πρώτοι το καλό παράδειγμα, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Δεν αμφιβάλλω γι’ αυτό, οπότε και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα