Στη Σκιάθο και φέτος η θαλαμηγός του σεΐχη του Κατάρ

16:24 21/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα ανοιχτά της ακτής Μάραθα, στη Σκιάθο κατέπλευσε –σύμφωνα με πληροφορίες – σήμερα το πρωί, η πολυτελής θαλαμηγός «Al Mirqabο» του σεΐχη του Κατάρ και πρώην πρωθυπουργού του Εμιράτου Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι.

Ο σεΐχης επισκέπτεται το νησί κάθε καλοκαίρι, εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια μαζί με μέλη της οικογένειάς του και το πολυμελές πλήρωμα τη θαλαμηγού που ξεπερνά τα

50 άτομα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νησιού, Θοδωρής Τζούμας, το τελευταίο διάστημα, αξιωματούχοι του Εμιράτου βρισκόταν σε συχνή επαφή μαζί του, στο πλαίσιο προετοιμασίας του ταξιδιού και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο αγαπημένος προορισμός του σεΐχη είναι ασφαλής (λόγω της πανδημίας covid 19) και μπορεί να  απολαύσει τις ομορφιές του και αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα πάντα, με τον κ. Τζούμα, η ενημέρωση που είχε μέχρι τώρα, ήταν πως η έλευση του σεΐχη ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Ιουλίου, αν και γνώριζε πως η περίφημη θαλαμηγός βρισκόταν ελλιμενισμένη για δύο περίπου μήνες στη μαρίνα του Φλοίσβου μαζί με όλο το πλήρωμά της, το οποίο μάλιστα, βρισκόταν σε καραντίνα όλο αυτό το διάστημα.

Συνήθως, ο σεΐχης παραμένει στο νησί για 20 περίπου μέρες, ενώ συχνά κάνει βόλτες στα σοκάκια του, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του. Το πλωτό παλάτι του, που ναυπηγήθηκε στο 2008 στη Γερμανία, ελλιμενίζεται συνήθως στον κόλπο των Κουκουναριών και γίνεται κάθε χρόνο αντικείμενο θαυμασμού αφού πρόκειται για το έκτο μεγαλύτερο γιωτ στον κόσμο, με μήκος 133 μέτρα και εξαιρετικά πολυτελή αντικείμενα στο εσωτερικό του.

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, έχει αποκτήσει και προσωπική σχέση μαζί του και μάλιστα, τον περασμένο Ιανουάριο ύστερα από σχετική πρόσκληση που έλαβε, επισκέφθηκε το παλάτι, όπου παρέμεινε για ένα τριήμερο (22-24 Ιανουαρίου)

Συντακτική ομάδα ΕΡΤ Βόλου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα