Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου ο Δ. Κουφοντίνας

18:05 17/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου εισήχθη σήμερα (17-5-2019) το μεσημέρι, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση και θεωρείται πλέον, ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες ως μέλος της 17 Νοέμβρη, συνεχίζει για 15η μέρα τη απεργία πείνας που ξεκίνησε μετά την δεύτερη, κατά σειρά, απόρριψη του αιτήματός του για χορήγηση άδειας από τις Φυλακές Κασσαβετείας όπου εκτίει την ποινή του.

Όπως

έχει γίνει γνωστό από ιατρικές πηγές, ο Δ. Κουφοντίνας, όλο αυτό το διάστημα, αρνείται τη χορήγηση κάθε είδους τροφής, πίνει μόνο νερό και δέχεται αγωγή μόνο για τον κίνδυνο πρόκλησης ανακοπής εξαιτίας της σταδιακής, γενικής κατάπτωσης που παρουσιάζουν οι λειτουργίες του οργανισμού του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως χθες, είχε αναφέρει ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός, βάσει της σχετικής βιβλιογραφίας και της εμπειρίας που υπάρχει από ανάλογες περιπτώσεις απεργίας πείνας, τα όρια του ανθρώπινου οργανισμού φθάνουν περίπου μέχρι την 14η μέρα και από εκεί και μετά, ξεκινά ραγδαία κατάπτωσή του.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα