Στη Λάρισα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. «Επίθεση» γνωριμίας με τις τοπικές κοινωνίες

18:40 9/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Λάρισα βρέθηκε το απόγευμα ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Α/στράτηγος Κων/νος Τσουβάλας στο πλαίσιο οδοιπορικού σε όλη την Ελλάδα για την γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων γύρο από την αστυνομική πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις νέες συνθήκες. Χαρακτήρισε μάλιστα την επίσκεψή του ως «επίθεση γνωριμίας και φιλίας στις τοπικές κοινωνίες» για να δημιουργηθούν σχέσεις κατανόησης , αποδοχής και συνεργασίας με τους

πολίτες.
Ο κ. Τσουβάλας, σημείωσε πως σε λιγότερο από δύο μήνες θα γίνει η έναρξη της υλοποίησης των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση του σώματος που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και προβλέπει καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων. «Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από υπηρεσίες καλά στελεχωμένες με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ξεπερνάμε τα παλιά μικρά σχήματα τα οποία δεν έδιναν ευελιξία ούτε στη διαχείριση του στελεχιακού δυναμικού της αστυνομίας ούτε και στην ανακατανομή του εξοπλισμού ιδιαίτερα στη διαχείριση του σφιχτού προϋπολογισμού που έχει στη διάθεσή της».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υποδέχθηκε τον Α/στράτηγο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την προσφορά των γυναικών και ανδρών της αστυνομίας στην προστασία του Πολίτη και την καταπολέμηση του εγκλήματος.
«Είμαστε δίπλα τους» τόνισε ο κ. Αγοραστός «σε μια δύσκολη περίοδο που όλοι προστρέχουμε στην αστυνομία».
«Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία και αν χρειαστεί με συντονισμένες προσπάθειες θα εντάξουμε και νέο πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ για την ενίσχυση του εξοπλισμού της, όπως έγινε και στο προηγούμενο, γιατί πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε».
Τον κ. Τσουβάλα συνόδευαν ο Γενικός Επιθεωρητής Β. Ελλάδος Α/στράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Θεσσαλίας Α/στράτηγος Δημήτρης Κοτσιάφτης και ο Αστυνομικός Δ/ντης Λάρισας κ. Γεώργιος Αγάκος.
Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κκ Ιγνάτιο. Η επίσκεψή του έκλεισε με συνάντηση που είχε με τα στελέχη της Αστυνομίας στη Θεσσαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα