Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δυο νεαρών υπόπτων για συμμετοχή στους Πυρήνες

21:11 18/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δύο νεαρών σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης την περασμένη Παρασκευή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», έδωσε το απόγευμα η Αστυνομία, μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών τους, σύμφωνα με την Αστυνομία, κρίνεται ως απαραίτητο αναγκαίο μέτρο για τον εντοπισμό και τη σύλληψή

τους.

Τα εντάλματα αφορούν:
-την ένταξη και τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και
-την απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012 σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Πρόκειται για τους:
Α) ΧΑΡΙΣΗ - ΠΟΥΛΟ Φοίβο του Γεωργίου και της Ουρανίας, ο οποίος γεννήθηκε την 22-03-1990 στην Αθήνα.
Β) ΝΤΑΛΙΟ Ανάργυρο του Αθανασίου και της Ευγενίας, ο οποίος γεννήθηκε την 08-05-1991 στην Αθήνα.
Και οι δύο είναι φοιτητές στην Αθήνα και εκτός από τις παραπάνω κατηγορίες θεωρούνται ύποπτοι και για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το πρωί έγινε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα πατρικά τους σπίτια στην Αττική, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν βρέθηκε κάτι. Σημειώνεται ωστόσο ότι και οι δύο έχουν πάψει να διαμένουν στα πατρικά τους σπίτια εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Από την Αστυνομία παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω άτομα, να επικοινωνήσει στους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 ή στο e-mail [email protected] της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Σχετικές ειδήσεις:

Έρευνες αντιτρομοκρατικής σε σπίτια υπόπτων

Keywords
Τυχαία Θέματα