Στη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου κοινοτήτων πρωτοστατεί το δίκτυο κοινοτήτων Λέσβου (video)

18:07 19/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου κοινοτήτων πρωτοστατεί το δίκτυο κοινοτήτων Λέσβου και καλεί τις κοινότητες σε όλη την Ελλάδα να ενταχθούν σε αυτό με απώτερο σκοπό την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινότητες και που σε γενικές γραμμές τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν είναι κοινά σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχει συγκροτηθεί προσωρινή διοικούσα επιτροπή και στο πανελλαδικό αυτό κίνημα των κοινοτήτων έχουν ενταχθεί

πάνω από 600 κοινότητες σε όλη την Ελλάδα.

Το δίκτυο κοινοτήτων Λέσβου έχει δημιουργηθεί το 2011 και έχει πρωτοστατήσει σε πολλές δράσεις υπέρ των κοινοτήτων ενώ στη σύνταξη του σχεδίου Κλεισθένης είθχε ουσιαστικό ρόλο αφού εντόπισε και κατάφερε να διορθώσει τα κακώς κείμενα του νομοσχεδίου τότε , προς όφελος των κοινοτήτων.

«Οι κοινότητες είναι ενεργά κύτταρα των δήμων και θα πρέπει να ενισχυθούν», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο συντονιστής του δικτύου κοινοτήτων Λέσβου , Κίμων Χρυσίδης, πρόεδρος της κοινότητας Περάματος, που συμμετέχει στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή .

Ήδη το κίνημα έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό ή τον Υφυπουργός Εσωτερικών και το πρώτο θέμα που θα τεθεί είναι ο σχεδιασμός του πρώην υφυπουργού σε νομοσχέδιο του Υπουργείου, περί κατάργησης του ξεχωριστού ψηφοδελτίου για τις κοινότητες.

«Οι πρόεδροι κοινοτήτων με άλλα κριτήρια εξελέγησαν και τώρα είναι γνωμοδοτικός ο ρόλος τους. Τα χωριά μας γερνάνε, πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά για να παραμείνουν ζωντανά» σημείωσε ο κ. Χρυσίδης.

The post Στη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου κοινοτήτων πρωτοστατεί το δίκτυο κοινοτήτων Λέσβου (video) appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα