«Στερνό αντίο» στον Γ.Παντή από την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου

14:45 12/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Με οδύνη αποχαιρετούμε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου παιδείας καθηγητή Γιάννη Παντή, εκλεκτό και διακεκριμένο τέκνο της ζακυνθινής γης», επισημαίνει η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «αποχαιρετούμε τον διαπρεπή ακαδημαϊκό, τον παθιασμένο εκπαιδευτικό, τον πρωτοπόρο των οικολογικών δράσεων, τον ακούραστο και ανιδιοτελή μαχητή της αριστεράς, τον αγαπητό φίλο και σύντροφο, που το νήμα της ζωής κόπηκε πρόωρα και άδικα εν ώρα καθήκοντος».

Όπως σημειώνει η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ,

«ο Γιάννης Παντής γεννήθηκε το 1957στην κοινότητα Α.γ Πάντων Ζακύνθου από αγροτική οικογένεια. Εκεί έζησε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Συνέχισε τις σπουδές του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου και υπηρέτησε σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες και επίσης εκλέχθηκε Αντιπρύτανης (2010 – 2014)».

Επίσης, τονίζει ότι:
«Το ακαδημαϊκό και ερευνητικό του έργο επικεντρώθηκε στον τομέα της καινοτόμου οικολογίας , την οποία και υλοποίησε συνδέοντας την δημιουργικά με τις δυναμικές της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και της οικολογικής προστιθέμενης αξίας.
Το ακαδημαϊκό του έργο εφάρμοσε δημιουργικά και κατά την θητεία του σαν πρώτος πρόεδρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου (2000-2005).
Από το 2016 και από την θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου παιδείας βρέθηκε κοντά στην Ζάκυνθο και τον πολιτισμό της και στήριξε τις προσπάθειες και στον τομέα αυτό.
Έφυγε πρόωρα ενώ θα μπορούσε να προσφέρει πολλά πράγματά ακόμα στην παιδεία της πατρίδας μας και την Ζάκυνθο».

Η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύζυγο, τον γιο και ολόκληρη την οικογένεια του εκλιπόντα.

«Αποχαιρετούμε τον σύντροφο μας της Πέμπτη 12 Οκτώβρη στις 3.30 μμ στην εκκλησία των Αγ. Πάντων της ομώνυμης κοινότητας», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα