Στερνό αντίο στον Χανιώτη φοιτητή - Καλύτερα στην υγεία τους οι άλλοι τρεις

13:55 5/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι στο χωριό Αγιά των Χανίων στον 21χρονο σπουδαστή του ΤΕΙ Λάρισας, Σάββα Παπαδόπουλο, που έχασε τη ζωή του με τον 22χρονο συμφοιτητή του από τη Χαλκίδα, εξαιτίας αναθυμιάσεων από το αυτοσχέδιο μαγκάλι που άναψαν για να ζεσταθούν. Με αφορμή τον άδικο χαμό των δύο νέων, φοιτητές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Στο μεταξύ, αγωνία αλλά και αισιοδοξία επικρατεί για την κατάσταση του ενός φοιτητή
που εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος, ενώ η κατάσταση των άλλων δύο νεαρών βελτιώνεται σταθερά και έχουν επαφή με το περιβάλλον.Αισιόδοξοι δηλώνουν οι γιατροί για την πορεία της υγείας του νεαρού Λευτέρη από την Αθήνα που νοσηλεύεται στην εντατική, σε καταστολή. Όπως δηλώνουν οι θεράποντες έχει διαφύγει τον κίνδυνο και αύριο αναμένεται να τον αφυπνίσουν.
Και ο Γιώργος από τα Χανιά νοσηλεύεται στην εντατική, όμως έχει πλέον καλή επαφή με το περιβάλλον και δεν χρησιμοποιεί συνεχώς την αναπνευστική συσκευή, ενώ ο τρίτος φοιτητής ο Αλέξης από τα Γιάννενα βρίσκεται πλέον σε κανονικό δωμάτιο της κλινικής και δεν αποκλείεται να λάβει αύριο εξιτήριο.
Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών φοιτητές μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάρτησαν πανό με την επιγραφή «Δύο φοιτητές νεκροί. Το μνημόνιο μας σκοτώνει. Να τους διώξουμε», πέταξαν κάρβουνα στην είσοδο και φώναξαν συνθήματα κατά της ανεργίας και της υψηλής τιμής του πετρελαίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα