Στελέχη του Σουηδικού «ΟΑΕΔ» στη Λάρισα

23:15 11/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ευκαιρίες για αναζήτηση και ενημέρωση από… «πρώτο χέρι» για τις συνθήκες εργασίας στη Σουηδία και τη Νορβηγία θα έχουν όσοι θα βρεθούν την ερχόμενη Τρίτη 17 Απριλίου στο ξενοδοχείο «Διβάνι» στη Λάρισα. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, η περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας κ. Ο. Τσιούρβα.

Η κ. Τσιούρβα ανέφερε ότι στη Θεσσαλική πρωτεύουσα θα βρίσκεται κλιμάκιο στελεχών

των δημοσίων υπηρεσιών απασχόλησης της Σουηδίας, το οποίο και θα παράσχει ενημέρωση για τις συνθήκες εργασίας στη Σουηδία και τη Νορβηγία, λαμβάνοντας συνεντεύξεις από τους ενδιαφερομένους να εργαστούν στις συγκεκριμένες χώρες.
Οι ειδικότητες για τις οποίες ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο, αφορούν γιατρούς, νοσηλευτές, μαγείρους και χημικούς μηχανικούς, χωρίς ωστόσο να είναι απαγορευτική η ενημέρωση ακόμη και για άλλες ειδικότητες, όπως εξήγησε η περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα στελέχη των δημοσίων υπηρεσιών απασχόλησης θα βρίσκονται στη Λάρισα και επιχειρηματίες, με τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να κάνουν συνεντεύξεις ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως το βιογραφικό τους.
Η διαδικασία αυτή όπως ανέφερε η κ. Τσιούρβα, μπορεί να γίνει και μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, αφού ο Οργανισμός στη Θεσσαλία είναι μέλος του δικτύου «EURES», μέσω του οποίου γνωστοποιούνται οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας σε χώρες της Ε.Ε. ώστε να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας το βιογραφικό τους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα