Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στηρίζουμε τις συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών

19:28 12/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ στηρίζουν όλες τις προσπάθειες για να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και χαιρετίζουμε τις αναφορές ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι έτοιμες για διερευνητικές συνομιλίες για θέματα θαλάσσιας οριοθέτησης».

«Αυτές οι συνομιλίες έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν στον περιορισμό των περιφερειακών εντάσεων», ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

dir="ltr">“The United States supports all efforts to reduce tensions in the Eastern Mediterranean & we welcome reports that Greece & Turkey are ready for exploratory talks on maritime delimitation issues.These talks have the potential to contribute to an easing of regional” per @StateDept

Lena Argiri (@lenaargiri) January 12, 2021

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχεται ένα 24ωρο μετά τον ορισμό της 25ης Ιανουαρίου, ως ημερομηνίας για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για την πρώτο γύρο επαφών μετά το 2016.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής αναλαμβάνει, ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης ο οποίος θα ενισχυθεί από τον επίσης πολύπειρο πρέσβη Αλέξανδρο Κουγιού.

Στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού δεν θα βρίσκεται πλέον ο Φεριντούν Σινιρλίογλου και ως επικρατέστερα φέρονται δυο υψηλόβαθμα στελέχη του τουρκικού υπεξ, είτε ο Σεντάτ Ονάν είτε ο Τσαγατάι Ερτιγές.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > ΕΡΤ
Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Στηρίζουμε, Ελλάδας – Τουρκίας,steit ntipartment, stirizoume, elladas – tourkias