Σταθερή η χιονόπτωση και μέσα στο Βόλο – Χιονίζει στη Σκιάθο – Κλειστά αύριο τα σχολεία

15:06 14/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ήπια αλλά σταθερή είναι η χιονόπτωση που έχει ξεκινήσει από το πρωί σήμερα (14-2-2021) στην πόλη του Βόλου και σε άλλες πεδινές περιοχές της Μαγνησίας. Στις πλατείες, στις στέγες των σπιτιών και στα σταθμευμένα αυτοκίνητα, το έχει «στρώσει», οι δρόμοι όμως είναι καθαροί κι έτσι δεν υπάρχουν προβλήματα με την κυκλοφορία των, ούτως ή άλλως, λιγοστών οχημάτων που κυκλοφορούν.

Τα ορεινά του Νομού έχουν «ντυθεί» στα λευκά, στο σύνολό τους (τόσο στο Πήλιο, όσο και στην Όθρυ, στα ορεινά του Αλμυρού) από χθες το βράδυ ήδη. Όλοι οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, καθώς επιχειρούν

μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο.

Σε δύο σημεία ωστόσο, για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, και συγκεκριμένα:
• από το 5o χλμ. της επαρχιακής οδού Καναλίων – Κεραμιδίου – Βένετου – Καμαρίου και
• στον Άνω Κλάδο Πηλίου, από την περιοχή «Καράβωμα» προς Ζαγορά.

Χιονοδρομικό Χάνια Πηλίου

 Χιονίζει και στη Σκιάθο

Στο μεταξύ, η Μήδεια έφτασε μέχρι και τις Σποράδες. Στη Σκιάθο, περί τις 11 π.μ. ξεκίνησε χιονόπτωση και ήδη, το έχει «στρώσει» στην περιοχή των Κουκουναριών. Από τον Δήμο ανακοινώθηκε ότι αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά.

Να σημειωθεί πως το πρωί, δεν απέπλευσε το επιβατηγό-οχηματαγωγό “ΠΡΩΤΕΥΣ” με προορισμό τα νησιά των Σποράδων, αφού στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι που ξεπερνούν τα 9 μποφόρ.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα