Στάση εργασίας σήμερα στο Μετρό

08:36 12/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών από χθες Τετάρτη ενώ σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Τη στάση εργασίας

εξήγγειλε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό για την πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Στο μεταξύ, προβλήματα και ακυρώσεις στα δρομολόγια προαστιακού και τρένων σημειώνονται από χθες λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο. Επίσης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) ξεκίνησε από χθες μέχρι τις 20 Ιουλίου απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οπως εξήγγειλε η ΠΟΣ σε ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ, Παρασκευή 13, Δευτέρα 16 και Τετάρτη 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μεταξύ 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00, ενώ την Παρασκευή 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

«Μολονότι η Δικαιοσύνη (με προσωρινή της απόφαση) απαγόρευσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις έως την έκδοση οριστικής απόφασης, η ΠΟΣ προχώρησε σε στάσεις εργασίας, στις οποίες συμμετέχει το προσωπικό του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακυρώσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία και ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού, διαβεβαιώνοντας πως κάνει ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο του νόμου και των αρμοδιοτήτων της για να επαναφέρει τη λειτουργία σε κανονικούς ρυθμούς.

Επίσης, πανελλαδική στάση εργασίας 11 με 3 για τους εργαζόμενους της Πρόνοιας και συγκέντρωση στις 11.30 έξω από το υπουργείο Εργασίας, έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ενώ σε 48ωρη απεργία προχώρησαν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα ελληνικά πετρέλαια που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ομίλου. 24ωρη απεργία έχουν ήδη προκηρύξει για το Σάββατο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα