Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ (14/1) για τις εργολαβίες καθαρισμού στο Νοσοκομείο Χίου

15:05 13/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου κηρύσσει στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα και Δήμους, για αύριο Πέμπτη, 14/1, από τις 10:00 πμ έως τις 12:00 το μεσημέρι.
Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας.
Σε ανακοίνωσή του το

Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλει ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου “… Αναγκάστηκε μετά τις καταγγελίες και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα να αναρτήσει στη διαύγεια την οικονομικοτεχνική μελέτη που αδυνατεί να κρύψει τις προδιαγεγραμμένες αποφάσεις…”
“… Δεν είναι μόνοι το έωλο επιχείρημα του ΦΠΑ, τον οποίο θα επιβαρυνθεί το νοσοκομείο κατά 68.000 ευρώ ως παροχή υπηρεσίας… είναι και το νεφελώδες επιχείρημα περί αναρμοδιότητας των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και της «Επιθεώρησης εργασίας» να αποφανθούν για το νοσοκομειακό επίδομα, αν θα περιλαμβάνεται στη σύμβαση με τον ιδιώτη, για να αποκρύψουν όμως την ουσία του πράγματος που είναι γνωστή στον εργατικό και δημοσιοϋπαλληλικό χώρο.
Ότι οι εργολάβοι είναι ασύδοτοι, ότι επικρατεί τις περισσότερες φορές ο νόμος της ζούγκλας, ότι παίρνονται πίσω τα δώρα, δεν τηρούνται οι συμβάσεις , τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, πόσο μάλλον το νοσοκομειακό επίδομα, που σε κάθε σύμβαση του δημοσίου αυτό είναι υποχρεωτικό να δίνεται”.
Από το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, στηλιτεύεται και το γεγονός ότι η Διοικήτρια του νοσοκομείου, κατέχοντας την ίδια θέση και επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ “έλεγε τα εντελώς αντίθετα, άλλα και πάλι στα πλαίσια της ομηρίας των συμβασιούχων εργαζομένων του νοσοκομείου”.

The post Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ (14/1) για τις εργολαβίες καθαρισμού στο Νοσοκομείο Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα