Στα τέλη Νοεμβρίου η ρύθμιση των χρεών των ελεύθερων επαγγελματιών

16:11 27/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανάσα σε 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες φέρνει η ρύθμιση των χρεών τους προς Ταμεία και Εφορία που θα γίνεται ηλεκτρονικά στο τέλος Νοεμβρίου. Χωρίς μελέτη βιωσιμότητας και με διαδικασίες fast track ,θα ρυθμίζουν τα χρέη τους προς Τράπεζες και Δημόσιο 80.000 επιχειρήσεις με οφειλές από 20.000 έως 50.000 ευρώ, ενώ υποχρεωτικά πλέον κάθε εταιρεία μέσω τους εξωδικαστικού,

θα αποζημιώνει πρώτα τους εργαζομένους της και στην συνέχεια θα ρυθμίζει τα χρέη της προς Τράπεζες, Ταμεία και Εφορία.

Ηλεκτρονικά θα ρυθμίζουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, από τα τέλη Νοεμβρίου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού που μέχρι τώρα λειτουργεί μόνο για τις επιχειρήσεις. Μέσα σε αυτούς και όσοι αμείβονται με μπλοκάκι και χρωστούν ΦΠΑ στην εφορία ή εισφορές στον ΕΦΚΑ.

ΚΙΟΥ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Χωρίς μελέτη βιωσιμότητας και με διαδικασίες fast track θα μπαίνουν στις 120 δόσεις όσοι έχουν χρέη εως 50.000 ευρώ.

Τι προβλέπεται:

Μοναδικό κριτήριο είναι μία φορά μέσα στα τρία τελευταία χρόνια να εμφανίζουν λειτουργική κερδοφορία.

Το βασικότερο από όλα είναι ότι μέσω του εξωδικαστικού κατοχυρώνονται πρώτα οι εργαζόμενοι και σε δεύτερη φάση ρυθμίζονται τα χρέη προς Τράπεζες και Δημόσιο. Αφού, Κάθε επιχείρηση που θα μπαίνει στον εξωδικαστικό για την συνολική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων πρώτα θα ρυθμίζει μέσω της πλατφόρμας υποχρεωτικά τα χρέη της προς τους εργαζόμενους.

Το πρώτο κλικ στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ πρώτα στη λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι πολυτελή σκάφη και εμπορικά κέντρα. Κανένα σπίτι δεν θα βγαίνει σε πλειστηριασμό αξίας έως 300.000 ευρώ.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Άντζυ Μανουσέλη

Keywords
Τυχαία Θέματα