Στα σκαριά ο κυκλικός κόμβος στην βορειοανατολική είσοδο του Τυρνάβου

21:07 29/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής ενός σημαντικού οδικού έργου που αλλάζει την εικόνα της βορειοανατολικής εισόδου της πόλης του Τυρνάβου επί της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνη.

Το έργο αφορά την κατασκευή ενός νέου κυκλικού κόμβου και παράπλευρου δικτύου επί της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Λάρισας – Κοζάνης, που αποτελεί τμήμα του δευτερεύοντος Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) της χώρας, και συγκεκριμένα

στη συμβολή της Ε.Ο. με την προβλεπόμενη περιφερειακή οδό του Τυρνάβου, στη βορειοανατολική είσοδο του οικισμού. Το συνολικό μήκος της παρέμβασης είναι 650m και περιλαμβάνει τις απαιτούμενες προσαρμογές στις υφιστάμενες οδούς. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

«Σε χρόνο ρεκόρ οι υπηρεσίες μας προχώρησαν τις διαδικασίες του έργου και ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του. Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο για την πόλη του Τυρνάβου που αφορά την κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης στην βορειοανατολική είσοδο του Τυρνάβου. Έργο ουσίας που σώζει ζωές και διευθετεί την κυκλοφορία στην περιοχή που είναι ιδιαιτέρως αυξημένη και επικίνδυνη. Εκτός του κυκλικού κόμβου με το συγκεκριμένο έργο προχωράμε και στην κατασκευή των παρόδιων οδών κυκλοφορίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Τυρνάβου καθώς και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τη συνεργασία καθώς η μελέτη του έργου έχει εκπονηθεί από το Δήμο Τυρνάβου» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τυρνάβου,tyrnavou